SPAR kiest Proserve voor nieuw online platform

Rotterdam, 19 juli 2017 – Supermarktketen SPAR zet zijn jarenlange samenwerking met managed service provider Proserve voort met een nieuw, driejarig contract. SPAR wil de bestelmogelijkheid op spar.nl naar een hoger niveau tillen met een nieuw online platform. De keuze viel op de managed cloudoplossing proCLOUD van Proserve vanwege de hoge beschikbaarheid en goede schaalbaarheid. Daarnaast was de certificering van Proserve op het gebied van security voor SPAR een reden om voor deze partij te kiezen.

Het nieuwe platform is onderdeel van de nieuwe strategie die SPAR uitrolt. Behalve met SPAR Express bij tankstations langs snelwegen en SPAR City’s citystores in de centra van grote steden, wil de supermarktketen ook online een nieuwe doelgroep aanspreken. In eerste instantie gaan ruim tweehonderd SPAR-winkels het online bestellen aanbieden. Aan het platform stelde SPAR hoge eisen voor wat betreft beschikbaarheid en responsiveness. De nieuwe bestelmodule moet een grote hoeveelheid bezoekers aankunnen, snel kunnen reageren, 24x7 beschikbaar zijn en vanaf elk device en met elk besturingssysteem te gebruiken zijn.

Proserve biedt met haar proCLOUD-infrastructuur een oplossing voor deze eisen en voert het systeem redundant uit in twee Tier III-datacenters. Deze datacenters zijn ISO 27001-gecertificeerd, wat betekent dat de beveiliging van privacygevoelige gegevens van SPAR-klanten gegarandeerd is. Van datacenter tot managed dienstverlening: alles is ISO 27001-gecertificeerd. De oplossing is eenvoudig op te schalen, bijvoorbeeld wanneer meer SPAR-winkels besluiten zich aan te sluiten bij het e-commerceplatform, of tijdelijk tijdens de drukke feestdagen. Naast de hosting wordt Proserve ook verantwoordelijk voor het technische applicatiebeheer en monitoring van de omgeving.

Marcel van Gurp, operationeel IT-manager bij SPAR: “We werken al jaren naar volle tevredenheid samen met Proserve voor de levering van de managed dedicated en virtuele servers, en de monitoring van deze omgeving. Ze hebben altijd bewezen dat ze waarmaken wat ze beloven. Dat vertrouwen maakte dat we ook voor dit nieuwe project voor Proserve kiezen. De samenwerking tussen ons verloopt wederom goed. Dat is een grote succesfactor in het binnen tijd en budget afronden van dit project.”

Pascal Schut, Sales Director bij Proserve:“We zijn trots dat SPAR na jaren nog steeds het volle vertrouwen heeft in onze dienstverlening. We hebben proactief meegedacht over het nieuwe platform en zijn ervan overtuigd dat we de best passende oplossing hebben gecreëerd. Zo is SPAR er zeker van dat zijn nieuwe e-commerceplatform altijd beschikbaar is en dat de gegevens van klanten optimaal beschermd zijn. We kijken uit naar de verdere samenwerking.”

Lees meer over de oplossing die Proserve heeft ontworpen in de klantcase.

> Naar de SPAR case

spar-case-proserve-procloud

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in. Wij helpen u graag verder.