Certificeringen

Wij stellen de beveiliging van vitale informatie en de kwaliteit van onze dienstverlening altijd voorop en werken hard om deze op het hoogste niveau te krijgen en te houden. Om dit te bewijzen beschikt Proserve over verschillende certificeringen.

ISO 27001:2013

De ISO 27001 is een internationale standaard voor het procesmatig implementeren, onderhouden en verbeteren van de security van een organisatie. Bij de certificering wordt ons gehele security-beleid gecontroleerd. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar risicobeheersing, incident management en het security-bewustzijn binnen Proserve. Voor onze klanten betekent dit certificaat dat security is verweven met alles wat we doen en we continu bezig zijn met verbetering van onze security.

NEN 7510:2017

De NEN 7510 is de Nederlandse norm voor security in de zorgsector. De norm schrijft een aantal aandachtsgebieden voor, zoals privacy en het op controleerbare wijze inrichten van security maatregelen. Je kunt ervan op aan dat wij de accounts van klanten die medische gegevens verwerken met de hoogst mogelijke vertrouwelijkheid behandelen en duidelijk onderscheiden in onze systemen. Als je medische gegevens verwerkt en dit niet eerder aan ons kenbaar hebt gemaakt, hoort onze supportafdeling graag van je. Dan zullen we jouw account als zodanig markeren, zodat we extra stappen kunnen nemen om te zorgen dat jouw data volgens de daarbij behorende eisen behandeld wordt.

ISO 9001:2015

De ISO 9001 beschrijft een standaard voor hoe een organisatie de kwaliteit kan waarborgen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken of we ons bezighouden met het voldoen aan de eisen van het klanten, het verhogen van onze klanttevredenheid en risico’s voor Proserve onder controle hebben.

ISAE 3402 Type II

De ISAE 3402 Type II certificering is de internationale standaard voor zekerheidsopdrachten ontwikkeld door de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB). Deze certificering wordt vaak gezocht door klanten en stakeholders die garanties zoeken over de interne controlemaatregelen van onze serviceorganisatie, vooral wanneer er sprake is van het uitbesteden van gevoelige gegevens of kritieke bedrijfsprocessen. In de kern biedt de ISAE 3402 certificering van Proserve een uitgebreide evaluatie van onze serviceorganisatiecontroles, wat onze klanten een diepgaand inzicht geeft in de effectiviteit van deze controles. Type II geeft aan dat deze certificering jaarlijks door een externe partij wordt gecontroleerd d.m.v. een audit.

Het ISAE 3402 Type II rapport voor deze certificering is digitaal niet beschikbaar, dit ter waarborging van onze veiligheid. Op verzoek en na het maken van een afspraak bij ons op kantoor geeft onze Chief Information Security Officer (CISO) inzicht in onze controlemaatregelen.