Blog overzicht

Managed Kubernetes: wat zijn de mogelijkheden en voordelen?

Met Managed Kubernetes haal je de voordelen van Kubernetes binnen, zonder dat diepgaande kennis vereist is. Jouw ontwikkelaars kunnen zich volledig concentreren op code schrijven, terwijl wij het beheer van het Kubernetes-platform op ons nemen waarop deze code wordt uitgerold. In deze blog ontdek je de mogelijkheden en voordelen van Beheerde Kubernetes. We belichten ook twee e-commerce spelers die al geruime tijd profiteren van deze oplossing.

Wat is Kubernetes? 

Kubernetes is een containerorkestratieplatform dat het uitrollen en beheren van gecontaineriseerde applicaties optimaliseert. Een gecontaineriseerde applicatie omvat alles wat nodig is om te draaien, inclusief code en software-afhankelijkheden. Hierdoor is eenvoudige portabiliteit mogelijk; je kunt een gecontaineriseerde applicatie in elke cloudomgeving uitrollen, ongeacht de aanbieder.

Een gecontaineriseerde applicatie bestaat vaak uit meerdere services, elk draaiend in een eigen container. Dit zorgt voor flexibiliteit en stabiliteit. Als je bijvoorbeeld een specifieke functionaliteit wilt aanpassen of verwijderen, hoeven alleen de aan die functionaliteit gekoppelde services te worden aangepast. Doordat alle services onafhankelijk van elkaar draaien, heeft een wijziging in één container geen invloed op de werking van de rest van de applicatie, in tegenstelling tot traditionele software.

Kubernetes maakt ook werken met een Continuous Integration & Continuous Delivery-pipeline (CI/CD-pipeline) mogelijk. Deze speelt een cruciale rol binnen DevOps-teams, waardoor ontwikkelaars eenvoudig nieuwe builds van een applicatie naar de productieomgeving kunnen pushen. Dit versnelt de beschikbaarstelling van updates, waardoor de business snel nieuwe functionaliteiten of wijzigingen kan implementeren.

Onze experts nemen het werk uit handen

Het opzetten en beheren van Kubernetes vereist specifieke competenties, maar deze aantrekken is momenteel niet eenvoudig. Het kost ook tijd die je liever gebruikt om je applicaties verder te ontwikkelen. Als de benodigde kennis ontbreekt binnen jouw organisatie, je DevOps-ingenieurs niet 24/7 beschikbaar zijn, of als je de developers wilt vrijhouden voor andere taken, biedt onze Managed Kubernetes dienst de oplossing. Zo profiteer je van Kubernetes zonder zelf inspanningen te leveren.

Wij ondersteunen je op verschillende manieren met onze Managed Kubernetes dienst. Zo kunnen wij CI/CD-pipelines voor je opzetten, bijvoorbeeld in de vorm van een GitLab-omgeving. Ook scannen wij jouw containerimages op beveiligingsproblemen om kwetsbaarheden op te sporen voordat ze problemen veroorzaken. Zo kan jouw team zich volledig richten op het ontwikkelen van code, terwijl wij de rest regelen. Daarnaast kunnen we een Elasticsearch-oplossing koppelen, waarmee klanten alle applicatielogs op één plek kunnen bekijken en analyseren.

Wie ging je voor?

Verschillende klanten vertrouwen op ons voor het beheer van hun Kubernetes-omgeving. Een voorbeeld is Plein.nl een online drogisterij.

Plein.nl

Plein.nl is een online drogisterij die zich richt op de snelle levering van verzorgingsproducten voor mensen, dieren en huizen. Een paar jaar geleden stapte Plein.nl over van een traditioneel beheerd platform naar een beheerd containerplatform, waarbij Kubernetes als orkestratielaag werd ingezet. Dankzij deze overstap kan Plein.nl sneller, eenvoudiger en flexibeler nieuwe versies van zijn webapplicaties implementeren. Het gaat hierbij specifiek om applicaties voor het bestellen van producten en de fulfilment van bestellingen die Plein.nl in eigen beheer ontwikkelde. "De strategische samenwerking met Proserve heeft geleid tot een prachtig platform dat Plein.nl de mogelijkheid geeft om door te ontwikkelen, vooruit te lopen en nog harder te groeien," zegt Juriaan Spoormaker, CEO van Plein.nl.

Lees hier meer over hoe Plein.nl profiteert van Managed Kubernetes.

Benieuwd naar de Mogelijkheden?

Wil je weten wat Managed Kubernetes voor jou kan betekenen en welke voordelen deze managed propositie oplevert? Onze experts gaan graag met je in gesprek en denken met je mee! Neem contact met ons op voor een adviesgesprek.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht