Blog overzicht

Ontdek de voordelen van SaaS en hoe wij je kunnen ondersteunen

Software as a Service

Applicaties die in de cloud draaien zijn in veel gevallen beschikbaar als SaaS-applicatie. Dit betekent in de praktijk dat gebruikers de applicatie via internet benaderen, zelf niets hoeven te installeren en beheren, en geen omkijken hebben naar de onderliggende infrastructuur. Een SaaS-model is voor veel eindgebruikers dan ook een aantrekkelijke manier van werken. 

Onze SaaS oplossingen

Als softwarebedrijf vertrouwen klanten in belangrijke mate op jouw oplossingen. Bied je deze oplossingen via een Software-as-a-Service (SaaS)-model aan? Dan wil je geen omkijken hebben naar het hosten van deze oplossing, zodat jij je samen met je developers volledig kan richten op het doorontwikkelen van de oplossing.  

Voor jou als softwarebedrijf betekent SaaS dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen van kwalitatief goede software, maar ook voor het hosten, de beschikbaarheid en de prestaties hiervan. Allerlei vraagstukken spelen hierbij een rol. Hoe groot is de vraag naar je SaaS-applicatie? Met hoeveel data werken gebruikers? Hoe kan de omgeving meebewegen met eventuele groei die je applicatie doormaakt? En welke uptime-garanties biedt je klanten?  

Hoe ondersteunen wij jou bij het hosten van de SaaS-oplossingen die je aanbiedt?

Het aanbieden van een applicatie via een SaaS-model kan complex zijn. Wij ondersteunen je hierbij en ontzorgt je in belangrijke mate. Als Managed Solutions Provider nemen we het hosten van jouw SaaS-applicatie volledig uit handen. Zo kunnen jouw ontwikkelaars en jij je volledig richten op het (door)ontwikkelen van je applicatie en schrijven van code.  

Prettig is ook dat we als Managed Solutions Provider als partner van jouw ontwikkelteam opereren. We denken actief met je mee en adviseren je over de infrastructuur die het best past bij jouw organisatie, applicatie én gebruikers. Loop je tegen vraagstukken aan? Dan staat er altijd een expert voor je klaar. Bekijk ons DevOps artikel voor meer informatie. 

Cloudonafhankelijk 

Iedere SaaS-product vraagt om een de juiste infrastructuur. Hoe deze er precies uitziet kan sterk variëren. Denk hierbij aan een public cloud- of juist private cloud-infrastructuur. In andere gevallen is een combinatie van beide opties voor jouw specifieke toepassing het meest geschikt. Onze specialisten bieden je hierover gedegen advies op basis van hun jarenlange ervaring. 

Een belangrijk kenmerk van Proserve is dan ook dat we cloudonafhankelijk zijn. We ondersteunen je met de infrastructuur die het best past bij de toepassing die jij voor ogen hebt, ongeacht of dit nu public- of private cloud-infrastructuur is. Ook combinaties van beide zijn mogelijk. Ook zorgen we dat deze infrastructuur is voorbereid op de toekomst en kan meegroeien met jouw bedrijf. Zo heb jij de zekerheid dat je SaaS-applicaties optimaal beschikbaar zijn.  

Wie gingen je voor?  

Diverse klanten gingen je al voor en vertrouwen al langer op ons voor de beschikbaarheid en prestaties van hun SaaS-oplossing. We zoomen in op een tweetal klanten.  
 
Spotler 

Spotler ontwikkelt en levert e-mailmarketing automation software. Toen de servers van hun hostingplatform moesten worden vervangen, namen ze het besluit om het beheer uit te gaan besteden én om over te stappen naar de cloud. Proserve leverde een private cloud en nam het beheer over. 
 
De managed oplossing die Proserve levert is circa dertig procent sneller dan de oude omgeving. De klanten van Spotler profiteren hier optimaal van, net als de Spotler-collega’s die de software implementeren. Ook kan Spotler dankzij de verbeterde latency vanuit Amsterdam en de flexibiliteit van de private cloud hun Europese groeiambities waarmaken. Opschalen door harde groei of door een overname is geen probleem. Dit alles voor een vast bedrag per maand, zonder hoge investeringen. Lees hier meer over onze samenwerking met Spotler.  

PrivacyPerfect  

De AVG stelt strenge eisen aan de wijze waarop organisaties omgaan met data die zij verzamelen. PrivacyPerfect helpt organisaties te voldoen aan deze Europese wetgeving. Via een SaaS-oplossing kunnen klanten onder meer verwerkingsactiviteiten registreren en privacy impact assessments uitvoeren.   

PrivacyPerfect kent grote groeiambities: het bedrijf wil de Europese markt veroveren. Het bedrijf zocht daarom een partner die hierbij de juiste ondersteuning biedt. Klanten werken in de applicatie met vertrouwelijke informatie. De veiligheid van het platform en de data van gebruikers staat daarom centraal. Alle gegevens blijven dan ook gegarandeerd binnen Nederland, wat met het oog op de AVG een belangrijk voordeel is. Proserve levert een schaalbaar containerplatform op basis van Kubernetes met 24/7 support dat aansluit op de manier van ontwikkelen van PrivacyPerfect. Lees hier meer over de wijze waarop PrivacyPerfect op Proserve vertrouwt

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Ben je benieuwd hoe wij jouw SaaS-model kan ondersteunen en je op dit vlak kunnen ontzorgen? Onze experts verkennen graag samen met jou de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 10 minuten

Blog overzicht