Blog overzicht

Managed of Unmanaged Hosting

Wat zijn de verschillen tussen Managed en Unmanaged Hosting?

Voordat je beslist welk type hosting het meest geschikt is voor jouw applicaties of projecten, is het van cruciaal belang om te begrijpen wat de verschillen zijn tussen Unmanaged Hosting en Managed Hosting. Door deze verschillen te begrijpen, voorkom je dat je geld uitgeeft aan hosting die niet aansluit op jouw behoeften. Hieronder hebben we de verschillen tussen deze twee opties uitgelegd en welke hostingvorm het beste past bij jouw behoeften.

Unmanaged Hosting

Unmanaged Hosting, zoals de naam al suggereert, wordt door de klant zelf beheerd (self-managed). Dit vereist technische kennis voor het oplossen van kritische problemen of het uitvoeren van installaties op jouw server. Ontwikkelaars of systeembeheerders geven vaak de voorkeur aan self-managed hosting, omdat het hen flexibiliteit en controle biedt over hun server. Bij self-managed hosting wordt de server alleen geleverd met een besturingssysteem. Dit betekent dat alle andere installaties, zoals middleware software, een controlepaneel en periodieke updates, door de klant zelf moeten worden uitgevoerd.

Wat zijn de voordelen van Unmanaged Hosting?

Met een zelf beheerde server heb je meer flexibiliteit omdat je de vrijheid hebt om je eigen software, besturingssysteem en applicaties te installeren en beheren. Dit geeft jou als beheerder meer controle en vrijheid om updates uit te voeren wanneer dat nodig is. Bovendien kan het goedkoper zijn als je technische kennis van hosting hebt, omdat je eigenlijk alleen maar een kale server met besturingssysteem aanschaft. Maar wat gebeurt er als je technische hulp nodig hebt bij kritieke serverproblemen, zoals storingen?

Managed Hosting

Het installeren van besturingssystemen, middleware software, SSL-configuraties en updates kan veel tijd in beslag nemen, vooral als je niet zeker weet hoe je deze installaties moet uitvoeren. Er zijn klanten die simpelweg niet de tijd hebben om de server te beheren of niet over voldoende technische kennis beschikken. In deze gevallen is een Managed Cloud Server of Managed Dedicated Server een goede optie. Het grootste verschil tussen Managed Hosting en Unmanaged Hosting is het niveau van ondersteuning dat je ontvangt van je hostingprovider. Bij iXL bieden we persoonlijke ondersteuning met korte lijnen om een optimaal ondersteuningsniveau te garanderen. Onze managed hostingoplossingen zijn aanpasbaar aan jouw specifieke eisen en zijn de perfecte oplossing voor klanten die zich willen focussen op hun eigen bedrijf zonder zich zorgen te hoeven maken over serverbeheer. We zijn verantwoordelijk voor de serverinstallaties, zoals het besturingssysteem, de back-up en het controlepaneel. Bovendien monitoren we de server op kwetsbaarheden.

Wat zijn de voordelen van Managed Hosting?

Je hoeft je geen zorgen te maken over het opzetten van je managed hostingomgeving, omdat alles voor jou wordt gedaan. Het installatieproces wordt volledig beheerd, wat je veel tijd bespaart en je in staat stelt je volledig te concentreren op je eigen bedrijf. Bovendien minimaliseert deze aanpak risico’s omdat een team met meer dan 20 jaar hostingervaring alles voor jou monitort en beheert.

Maak een afspraak

Als je nog steeds niet zeker weet welke hostingoplossing het beste past bij jouw behoeften, neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek. Op deze manier krijg je direct advies over welke hostingoplossing het meest geschikt is voor jouw situatie.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 10 minuten

Blog overzicht