Blog overzicht

Maak security & compliance management een integraal onderdeel van jouw IT-omgeving

Een cyberincident kan verstrekkende gevolgen hebben. Denk hierbij niet alleen aan de potentiële financiële en juridische gevolgen, maar zeker ook aan reputatieschade. Security en compliance is dan ook een onmisbaar element van iedere IT-omgeving; jouw omgeving is hierop geen uitzondering. Wij ondersteunen je op dit vlak, onder meer met ons Security en Compliance aanbod.

Binnen Proserve hanteren wij het Security By Design-Principe. Dit betekent in de praktijk dat security een integraal onderdeel is van alles wat wij doen, ongeacht of het gaat om ontwerpen, ontwikkelen of configureren. Zo weet je zeker dat je over een betrouwbare en optimaal beveiligde oplossing beschikt, die aansluit op het risicoprofiel van jouw organisatie. Wij bieden ons security-aanbod aan als Managed Security. Je hoeft zelf dan ook geen oplossingen aan te schaffen en hebt geen omkijken naar het beheer van licenties.

Hoe ondersteunt wij jouw cyber security compliance?

Wij beschermen jouw omgeving met onder meer:

DDoS-bescherming
Bij een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval overspoelen aanvallers een of meerdere servers met malafide verzoeken. De server raakt hierdoor overbelast, waardoor deze verzoeken van legitieme gebruikers niet langer kan afhandelen. De server en daarmee de applicatie, website en/of data die hierop staan zijn hierdoor onbereikbaar. Wij wapenen je hiertegen met onze DDoS-mitigatiedienst. Deze filtert ongewenst verkeer uit het binnenkomende netwerkverkeer, zodat je applicatie, website en/of data ook tijdens een aanval optimaal beschikbaar blijven voor gebruikers.

Firewall
Een firewall is de digitale muur die je IT-omgeving beschermt tegen ongewenst verkeer. Het schermt je netwerk af van dreigingen. Proserve beschermt jouw omgeving met geavanceerde firewalls, die aanvallen tijdig signaleren en aanvallers effectief buiten de deur houden.

Log- en Event Management
Een Security Information & Event Management (SIEM)-oplossing is een onmisbaar element van security. De oplossing geeft je direct inzicht in eventuele dreigingen. Zo legt een SIEM-oplossing gebeurtenissen en mogelijke security-incidenten vast. Ook zoekt het naar correlaties in verzamelde gegevens. Met een SIEM-oplossing krijg je ook inzicht in incidenten die anders onopgemerkt zouden zijn gebleven. Zo kun je dreigingen sneller en effectiever mitigeren. 

Threat Management
Security is een kat-en-muisspel, waarbij altijd het risico bestaat dat aanvallers ondanks alle maatregelen die je treft toch jouw IT-omgeving binnendringen. Indien dit het geval is wil je zo snel mogelijk kunnen schakelen en direct kunnen ingrijpen. Je wilt aanvallers dan ook zo snel mogelijk opsporen. Onze Threat Management-oplossing maakt dit mogelijk. De oplossing omvat een Intrustion Detection System (IDS), dat de inhoud van het netwerkverkeer nauwlettend controleert. Ook is een Intrustion Prevention System (IPS) beschikbaar, dat aanvalsverkeer in real-time tegenhoudt.

Onze certificeringen

Wij beschikken over diverse certificeringen die onze expertise op het gebied van security en compliance aantonen. Het gaat daarbij om: 

ISO 27001:2013, een internationale norm voor de processen rondom het implementeren, onderhouden en verbeteren van de beveiliging van een organisatie. 
ISO 9001:2015, een internationale norm voor het opzetten en beheren van een kwaliteitsmanagementsysteem.
NEN 7510:2017, een Nederlandse norm gericht op cybersecurity in de gezondheidszorg. 
ISAE 3402 type II, een internationale assurance standaardvoor outsourcing.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze experts denken graag met je mee over de security-aanpak die het beste bij jouw organisatie en IT-omgeving past. Neem contact met ons op voor meer informatie!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht