Blog overzicht

Infrastructure as a Service: welke cloudomgeving past het beste bij jouw organisatie?

De infrastructuur waarop jouw applicatie draait is van cruciaal belang. Het beheer is complex en vereist dan ook de juiste kennis en expertise. Beschik je intern niet over de diepgaande expertise die nodig is voor het beheer van jouw infrastructuur? Of zet je met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt beschikbare professionals liever anders in? Met Infrastructure as a Service (IaaS) ondersteunt Proserve je op dit vlak. Wij nemen het beheer van de infrastructuur waarop jij vertrouwt volledig uit handen. Dit doen wij met een klantgerichte aanpak (wat door onze klanten in 2022 beoordeeld werd met een 9.1 in de Giarte benchmarkstudie). In deze blog lees je meer over de mogelijkheden van ons IaaS-aanbod en twee partijen die hierop al langer vertrouwen.

Cloudonafhankelijk

Wij opereren cloudonafhankelijk. Zo ondersteunen wij jou met de cloud die beste past bij jouw organisatie, ongeacht wie dit levert en ongeacht of het om een public cloud, private cloud of een combinatie van beide gaat. Onze Solutions Architects begeleiden je in het kiezen van de juiste omgeving, waarbij je kunt kiezen uit een breed scala aan opties. Denk daarbij aan Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure, maar ook aan onze eigen Nederlandse proCLOUD of OpenStack.

Hoe ondersteunt wij jou met IaaS?

Doordat wij cloudonafhankelijk opereren kunnen wij je ondersteunen met de cloudomgeving die het beste aansluit op jouw organisatie en toepassing. Zo kun je bij ons terecht voor de public cloud, onze eigen proCLOUD cloudomgeving op basis van VMware-technologie en de private cloud.

Public cloud
De public cloud is beschikbaar bij diverse partijen. Aangezien Proserve cloudonafhankelijk is ondersteunen wij de populairste providers. Zo kunnen wij een public cloud-omgeving opzetten bij zowel Microsoft Azure als AWS. De datacenters waarin jouw applicaties draaien staan onder beheer van deze providers. Afhankelijk van de keuzes die je maakt kunnen deze datacenters verspreid over de hele wereld staan, of juist binnen de Europese Unie (EU). Dit laatste kan onder meer van belang zijn met het oog op compliance met wetgeving en standaarden. Daarnaast kun je met een public cloud-omgeving jouw applicatie relatief snel draaiende krijgen en is ook op of afschalen on demand mogelijk.

proCLOUD
Daarnaast kan je bij Proserve ook terecht voor de proCLOUD, een eigen cloudomgeving van Proserve op basis van VMware-technologie. Het gaat om een shared private cloud, waarbij jouw applicaties op hardware draaien die specifiek voor jou is gereserveerd. Hoewel je de proCLOUD deelt met andere klanten, blijven jouw applicaties en data uiteraard strikt gescheiden. Met de proCLOUD profiteer je van het beste van twee werelden: de voordelen van de private cloud en de beperkte kosten van de public cloud. 

Private cloud
Ben je op zoek naar een private cloud? Ook op dit vlak ondersteunt Proserve jouw organisatie. Een private cloud is een volledige dedicated cloud-omgeving, die exclusief voor jou is opgezet en waarin jij de enige gebruiker bent. Je weet dan ook zeker dat alleen jouw organisatie in de omgeving werkt. Je ondervindt nooit hinder van andere gebruikers en bepaalt in belangrijke mate zelf op welke hardware jouw applicaties draaien. 

Hybrid cloud
De public cloud, proCLOUD en private cloud bieden ieder hun eigen voordelen. In sommige gevallen is een combinatie van de verschillende soorten clouds voor jouw organisatie de beste keuze. Dit noemen we ook wel de hybrid cloud. Je profiteert hiermee van de voordelen van zowel de public als private cloud. Zo kan je onder meer voor kiezen voor het onderbrengen van gevoelige elementen van applicaties of een omgeving in een private cloud- of proCLOUD-omgeving, terwijl je minder gevoelige elementen onderbrengt in de public cloud. Je krijgt hierdoor de zekerheid van de private cloud, en profiteert (deels) van de lagere kosten van de public cloud. 

Wie gingen je voor?

Diverse klanten gingen je al voor en vertrouwen op Proserve voor het beheer van hun infrastructuur. 

Shops United
Een voorbeeld is Shops United, een bedrijf gespecialiseerd in snelle en goedkope pakketverzending. Het bedrijf had voorheen zowel de applicatie als de onderliggende infrastructuur volledig in eigen beheer. Shops United vertrouwt nu op de infrastructuur en Managed Services van Proserve zodat het zich meer op de core business kan richten: de innovatie en productontwikkeling van verzendsoftware. Op basis van de vastgestelde business requirements is door Proserve een nieuwe infrastructuur uitgerold voor Shops United. Alle servers in deze high available managed proCLOUD-omgeving zijn redundant opgezet en ondergebracht in twee geografisch gescheiden datacenters. Zelfs bij eventuele uitval van een datacenter is Shops United hierdoor verzekerd van een stabiele werking van zijn webapplicatie omgeving.

Meer informatie over de wijze waarop Shops United profiteert van de proCLOUD lees je hier

Greenchoice
Greenchoice is een energieleverancier die honderd procent groene energie levert. Innovatie speelt dan ook een belangrijke rol binnen het bedrijf. Greenchoice zocht een flexibelere, directe en datagedreven aanpak op basis van realtime-ontwikkelingen. Het bedrijf wil een betrouwbare kennispartner die hen adviseert over een toekomstbestendige oplossing waarmee het haar ambities kan realiseren. Deze partner is door Greenchoice gevonden in Proserve. Voor Greenchoice is een managed private cloud-omgeving opgezet, waarbij we het beheer volledig uit handen nemen. De omgeving is schaalbaar en flexibel, en kan meebewegen met de snel veranderende business van Greenchoice. Ook is de private cloud-omgeving aantoonbaar veilig en compliant met relevante wetgeving. 

Lees hier meer over dit project en de wijze waarop Greenchoice van een managed private cloud-omgeving profiteert.

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Natuurlijk denken we graag met je mee. Onze Solutions Architects zijn beschikbaar om samen met jou te bepalen hoe de perfecte cloudomgeving eruitziet. Samen analyseren we de behoeften, wensen en eisen van jouw organisatie. Op basis hiervan geven onze experts advies over de optimale cloudomgeving die jou het beste ondersteunt. Samen tillen we jouw kritische applicaties en infrastructuur naar een hoger niveau! Neem gerust contact met ons op.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht