E-sites

Samen werken aan de toekomst

E-sites is een digital agency die van fysieke servers naar virtual machines ging. Een transitie die veel bedrijven doormaken. Proserve is de IT-partner die de transitie heeft mogen begeleiden.

Gekozen oplossing

Schaalbaar platform met virtual machines

Dedicated resources voor klanten

Op basis van ISO- standaarden

Nieuwe omgeving

Voor het ontwikkelen van digitale oplossingen is het noodzakelijk dat IT niet faalt. Daarom rekent E-sites voor de hosting al jaren op Proserve.

Toen het platform aan vernieuwing toe was – en er een nieuwe pitch werd uitgeschreven door E-sites – kwam Proserve met het beste aanbod. Zowel qua oplossing als qua pricing. Typerend voor de samenwerking op lange termijn. Niet alleen kijkend naar vandaag maar ook naar de kansen voor morgen.

Van fysieke servers naar virtueel

Aanvankelijk leverde Proserve managed services op basis van door E-sites zelf aangeschafte fysieke servers. Arthur Engel: “Het nadeel hiervan is dat we redelijk vastzaten aan de machines die we op dat moment hadden. Die zijn na een tijd natuurlijk verouderd, terwijl het upgraden, verplaatsen of vernieuwen van de apparatuur nogal wat voeten in de aarde zou hebben.”

In de nieuwe situatie beschikt E-sites over een omgeving met virtual machines in plaats van fysieke servers. Dat maakt op- en afschalen veel makkelijker. Bovendien is het platform opgezet met voorzieningen waar E-sites in de oude situatie geen gebruik van kon maken. Engel: “Het grootste voordeel is dat de nieuwe hostingomgeving volledig voldoet aan de voorwaarden die wij eraan stelden. Zoals een ISO-certificering, wat voor ons extra belangrijk is, omdat we met gevoelige gegevens te maken kunnen hebben.”

“Door de jarenlange samenwerking met Proserve weten we precies wat we aan ze hebben. Maar belangrijker nog: met de upgrade zijn we klaar voor de toekomst en kunnen we onze klanten nog meer meerwaarde bieden.”

Arthur Engel - CTO E-sites

Over E-sites

E-sites is een digitaal bureau dat software en applicaties ontwikkelt voor de health- en sportsector. Op basis van scrum worden er in samenwerking met de klant innovatieve en creatieve oplossingen ontwikkeld. E-sites heeft meer dan 20 jaar ervaring en is onderdeel van Handpicked Agency.