CareXS

Patiëntdata in de private cloud

CareXS biedt oplossingen die bijdragen aan medicatieveiligheid, door het elektronisch beschikbaar stellen van informatie aan alle betrokkenen. Informatie over de medicatie en het voorgeschreven gebruik. De betrokkenen worden via een applicatie met elkaar verbonden. Proserve werd gevraagd door CareXS om deze applicatie te beheren in de cloud.

Gekozen oplossing

Schaalbare private VMware cloud

Centrale autorisatie en authenticatie

Alles conform privacyrichtlijnen

Groeien en veiligheid in één

Het is een lastige spagaat; enerzijds wil je groeien en nieuwe features ontwikkelen. Anderzijds werk je met patiëntdata en gaat veiligheid boven alles. CareXS zocht zodoende een Managed IT Solutions partner die zowel de veiligheid kon borgen als de groeimogelijkheid kon bieden. Een productie-omgeving, die zorgt voor veilige toegang en opslag van patiëntdata. Maar ook meegroeit met de behoefte van de applicatie. Zoals een aparte acceptatie- en testomgeving.

Schaalbare private cloud

Er is voor CareXS een VMware cloud op maat ingericht: een private cloud met server-, opslag- en netwerkhardware van bewezen leveranciers. Dus maximaal schaalbaar en alleen toegankelijk voor CareXS. De specialisten van Proserve beheren nu de infrastructuur. CareXS focust zich op nieuwe features.

Gescheiden omgevingen, centrale toegang

Proserve ontwerpt op basis van de business requirements een oplossing op maat. Met gestandaardiseerde bouwblokken. De door Proserve aangeboden test-, acceptatie- en productie-omgevingen voor CareXS zijn alleen benaderbaar via een centrale toegangsmanagementoplossing. Op deze manier is het platform naast schaalbaar ook veilig. Essentieel wanneer het om privacygevoelige informatie gaat.

Over CareXS

De CareXS Medicatiezorg-oplossing is ontwikkeld om medicatieveiligheid te verbeteren. Door informatie over medicatie en voorgeschreven gebruik middels elektronische toedienlijsten beschikbaar te stellen, worden alle betrokkenen in de keten rondom de medicatie van een patiënt met elkaar verbonden.

CareXS werkt voortdurend aan de doorontwikkeling van de applicatie met specifieke ondersteuning voor verschillende ziektebeelden, zoals antistollingszorg met de trombosedienst. Bekijk ook het animatiefilmpje voor meer informatie over CareXS.