/ Certus

/ Automated Gate oplossing

“De Automated Gate oplossing zoals geleverd op de Reeweg wordt in de nabije toekomst door meerdere terminal operators gebruikt. Dit stelt hoge eisen aan de hosting en de verbinding. Een incident, hoe klein ook, treft dan direct een groot deel van de Rotterdamse haven."

Dave Walraven, CCO bij CERTUS

/ Zekerheid in Port Automation

Wanneer een bedrijf het laden en lossen van honderden vrachtwagens per uur in de Rotterdamse haven op zich neemt, moet dat in alle opzichten vlekkeloos verlopen. De applicaties (onder andere PASS Gate Operating System), ontwikkeld door CERTUS Port Automation, moeten daarom uiteraard de allerhoogste beschikbaarheid hebben. Het platform voor deze software gaat Proserve aanbieden in een oplossing die de logistieke opgave zo succesvol mogelijk laat verlopen. 

/ Achtergrond

Aan de Reeweg in Rotterdam wordt een nieuwe terminal gebouwd waar vele tientallen vrachtwagens per uur zullen laden en lossen. Automatisering is onmisbaar in dit proces. Daarbij is het van groot belang dat de automatisering doet wat hij moet doen en het systeem bij calamiteiten zo snel mogelijk weer werkt. CERTUS, dat de automatisering van de terminal op zich heeft genomen, wil nagenoeg 100% uptime en een goede performance om de logistieke opgave te laten slagen.

/ Vraag

CERTUS vraagt voor de hosting van PASS en de andere applicaties een platform met een zo hoog mogelijke beschikbaarheid. De omgeving is meer dan bedrijfskritisch: gezien de omvang van het laden en lossen door een grote hoeveelheid vrachtwagens, zullen de toevoerende snelwegen vollopen wanneer in de terminal iets niet naar behoren zou werken. Falen is dus geen optie.

/ Benadering

Samen met CERTUS is gekeken naar de gewenste beschikbaarheid en de tijd die het maximaal mag duren voordat alles weer werkend is in geval van een calamiteit. In het verlengde hiervan is gekeken naar de applicatie-infrastructuur. De gewenste beschikbaarheid is zeer hoog, terwijl er beschermd moet worden tegen eventueel dataverlies. Op basis van deze criteria, en de mogelijkheden van de applicaties, is een ontwerp gemaakt.

Het inzetten van een gescheiden netwerk en een volledig redundant systeem garandeert een lage hersteltijd. Het uitvallen van een volledig datacenter heeft daardoor slechts beperkte impact op de uptime van de oplossing.

/ Resultaat

Proserve heeft een redundante oplossing geboden. Alle diensten zijn primair actief in Alblasserdam, maar kunnen uitwijken naar Amsterdam. Tussen deze twee datacenters vindt continu datareplicatie plaats om verlies van data te voorkomen en direct over te kunnen schakelen in het geval van een calamiteit.

De diensten worden vanuit beide datacenters ontsloten via een privaat netwerk dat via twee carriers en over twee media verloopt. Ook aan de kant van de haven is redundante apparatuur geplaatst die Proserve beheert. Zodoende kan automatisch en zonder downtime worden overgeschakeld als een van de low latency verbindingen wegvalt. 

Zo biedt Proserve een totaaloplossing: een volledig managed oplossing op basis van applicatiehosting, security en redundante connectiviteit met een single point of contact.