Medpets

Toekomstbestendige IT-omgeving

Medpets is dé online shop voor de gezondheid van je dier. In de webshop vind je een ruim en kwalitatief assortiment voor alle soorten huisdieren. Ze maakte gebruik van een traditionele server omgeving bij Proserve. Echter voldeed deze omgeving niet langer aan de eisen van Medpets. Er moest een nieuw platform ontwikkeld worden om hun toekomstambities te faciliteren. Een platform dat het mogelijk moet maken om sneller releases en nieuwe shops voor andere landen uit te rollen. Voor de realisatie van dit nieuwe platform heeft Medpets contact gezocht met Proserve. Samen is gekeken naar een passende infrastructuur die aansluit bij de gestelde business en technische requirements.

Gekozen oplossing

Managed Kubernetes

Schaalbaar, flexibel en toekomstbestendig

Hoog beschikbaar

"Door de transitie naar containerisatie hebben wij als Medpets het juiste fundament voor de toekomst waarmee we onze ambities kunnen waarmaken."

Roel van den Einden – Digital Manager Medpets

Implementatie en advies

Managed Kubernetes en Containerisatie waren vrij onbekende technologieën voor Medpets. Proserve heeft daarom naast het bouwen en inrichten van de nieuwe omgeving, ook medewerkers van Medpets getraind in het werken met deze nieuwe omgeving. Op deze manier kon Medpets direct zelfstandig aan de slag om optimaal gebruik te maken van de nieuwe set-up. Ook is er een servicemanager betrokken bij Medpets. De servicemanager weet precies wat er bij Medpets speelt en wat de behoeftes zijn en speelt hier optimaal op in.

"In Proserve hebben wij de juiste partner gevonden die ons development team heeft kunnen begeleiden in deze transitie, daardoor zijn onze developers enorm gegroeid in kennis en skills."

Roel van den Einden – Digital Manager Medpets

Sneller nieuwe releases uitrollen

De nieuwe IT-omgeving biedt Medpets vele mogelijkheden. Zo geeft Managed Application Delivery een zeer korte doorlooptijd van ontwikkeling tot productie. Nieuwe functionaliteiten kunnen veel sneller worden uitgerold dan voorheen via een automatisch deploy. Ook is het eenvoudig om websites in verschillende talen te beheren voor alle landen waar Medpets actief is. Nieuwe releases kunnen per land worden uitgerold. De nieuwe IT-omgeving is live voor de landen Oostenrijk, Frankrijk en Denemarken. De omgeving wordt nu in fases uitgerold voor alle bestaande landen waar Medpets actief is.

Over Medpets

Medpets.nl is opgericht in 2008 en was de eerste in Nederland die startte met het online aanbieden van een groot assortiment diergeneesmiddelen, voedingssupplementen, dieetvoer en verzorgingsproducten voor huisdieren. Medpets geeft om dierenwelzijn en is daarom partner van de Dierenbescherming. Medpets is onderdeel van Onlinepets B.V., een snelgroeiend e-commercebedrijf met 200 collega’s gevestigd in Oud Gastel. Naast Nederland is Onlinepets B.V. met Medpets.be, Medpets.de, Vetsend.co.uk, Medpets.fr, Medpets.at en Medpets.dk ook actief in respectievelijk België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Oostenrijk en Denemarken.