Cloud Solutions

Wij ondersteunen de cloud die het beste bij je past.

Proserve is cloudonafhankelijk. Dat betekent dat wij je ondersteunen met de cloud die het beste bij je past, ongeacht de leverancier. Welke cloud dat is, bepaal je in nauwe samenspraak met onze Solutions Architects. Zij begeleiden je in dit proces van A tot Z. Wij bieden je een breed scala aan opties. Denk daarbij aan Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure, maar ook aan onze eigen proCLOUD en VMware-cloudplatforms. Door het gebruik van Infrastructure-as-a-Code (IaaC) is jouw omgeving op deze platforms zowel flexibel als schaalbaar. Ook wanneer er gebruik gemaakt wordt van een crossplatform oplossing.

Public cloud.

Als je kiest voor een public cloud-oplossing, draaien jouw applicaties in datacenters van hyperscalers zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services (AWS). Afhankelijk van de gemaakte keuzes zijn deze verspreid over de Europese Unie (EU) of de gehele wereld. Je kunt met een public cloud-omgeving jouw applicatie relatief snel draaiende krijgen. Omdat je deze omgeving deelt met anderen, zijn de kosten relatief laag.

Daarbij biedt een public cloud-omgeving ook veel veerkracht. Je kunt namelijk jouw applicatie en data gemakkelijk spreiden over meerdere datacenters, verschillende regio’s en vaak zelfs meerdere landen. Hierdoor blijft zelfs bij omvangrijke noodsituaties (zoals natuurrampen) jouw omgeving veilig en toegankelijk. Tot slot is ook op- of afschalen on demand hier mogelijk. 

proCLOUD

Daarnaast is er proCLOUD, de eigen cloudomgeving van Proserve op basis van VMware-technologie. Dit is een private cloud op maat, waarbij jouw applicaties op virtuele servers draaien. De onderliggende hardware wordt gedeeld, maar jouw virtuele resources hoeft je niet te delen met andere klanten. Wij leggen de nadruk op wat het beste voor jou werkt, met hoge performance. Jouw applicaties en data blijven uiteraard strikt gescheiden van die van anderen en al jouw data wordt standaard versleuteld.  

Wij zorgen dat jouw data nooit Nederland verlaat.

De hardware is ondergebracht in een drietal datacenters op Nederlandse bodem, die met elkaar zijn verbonden en synchroniseren. Ondervindt een van deze datacenters onverhoopt problemen? Dan vangen de andere twee datacenters het verkeer naadloos op, zodat jouw business hier geen hinder van ondervindt. De datacenters zijn volledig in beheer van Proserve; alles is in onze handen. Daarmee weet je zeker dat jouw data Nederland nooit verlaat, de datacenters aan relevante Nederlandse wetgeving voldoen en je via korte lijnen lokale ondersteuning krijgt.

Hybrid cloud.

De public en private cloud bieden ieder hun eigen voordelen en mogelijkheden. De beste keuze voor jou hangt af van het soort organisatie, de applicatie(s) en je doelstellingen. Soms is een combinatie van beiden de optimale keuze. In dat geval bieden we een hybrid cloud-oplossing.

Zo kun je onderdelen van jouw applicatie of omgeving onderbrengen in de private cloud, bijvoorbeeld met het oog op databescherming. Andere, minder gevoelige delen van jouw applicatie kun je dan echter in de public cloud hosten voor optimale flexibiliteit. Onze Solutions Architects bepalen samen met jou hoe de optimale hybrid cloud-omgeving eruit ziet voor jouw organisatie.  

Whitepaper: Hoe kies je de juiste cloud oplossing?

In onze whitepaper ontdek je alles wat je altijd al wilde weten over de cloud in zes heldere hoofdstukken.

Case

GlobeScope maakt gebruik van een Managed proCLOUD-infrastructuur voor hun innovatieve software.

Meer weten?

Neem contact op met Frits Rijsdijk

Uitgelichte artikelen