Spar

100% beschikbaarheid

Om haar positie in de concurrerende supermarktwereld verder te verbeteren heeft SPAR een nieuwe strategie uitgezet. Onderdeel daarvan is een nieuw e-commerceplatform. SPAR werkt al jaren samen met Proserve en schakelde de serviceprovider ook in voor dit project. De belangrijkste eis: 100% beschikbaarheid.

Gekozen oplossing

Maximale zekerheid met proCLOUD

Alles redundant uitgevoerd

Alles conform privacyrichtlijnen

Nieuwe strategie

SPAR wilde inspelen op de trend dat consumenten steeds vaker voor gemak kiezen. Naast SPAR City’s (kleine supermarkten) en SPAR Express (tankstationshops) werd een e-commerceplatform voor winkels uitgedacht. Om het online bestellen van boodschappen nog aantrekkelijker en gemakkelijker te maken voor klanten. Ruim 200 SPAR-winkels in Nederland maken inmiddels gebruik van het e-commerceplatform.

Maximale beschikbaarheid

Door de jarenlange samenwerking met Proserve heeft SPAR ook voor haar nieuwe platform gekozen voor Proserve. De belangrijkste eisen waren 24x7-beschikbaarheid, snelheid, en schaalbaarheid. Proserve leverde een proCLOUD infrastructuur. Een Enterprise platform dat standaard voldoet aan de hoogste eisen. Redundant, 24x7 beschikbaar en ISO-gecertificeerd. “Cybersecurity staat bij ons hoog op de agenda”, zegt Van Gurp. “Voor ons is het dus een groot pluspunt dat Proserve garant staat voor de beveiliging van de gegevens van onze klanten.”

“Proserve doet altijd wat het belooft en dat vertrouwen maakte dat we de samenwerking graag wilden uitbreiden.”

Bas Lierens - Director IT, SPAR

Toekomstvaste oplossing

SPAR beschikt nu over een solide basis om de online-bestelmogelijkheden verder uit te breiden. Mochten er in de toekomst meer SPAR-winkels willen aansluiten, dan is het platform eenvoudig op te schalen. Ook wanneer slechts tijdelijk meer capaciteit nodig is, zoals tijdens de drukke feestdagen. “Proserve dacht proactief met ons mee over de voor ons beste oplossing”, zegt Van Gurp. “Ze hebben heel gericht gekeken naar wat wij precies nodig hadden om onze wens te realiseren.”