Henri Willig Group

Groei online én offline

Om vooruitgang te boeken moet IT in je voordeel werken. Zeker wanneer je als organisatie groeit. Kaasproducent en Retailer Henri Willig Group groeit zowel online als offline. Het aantal winkels breidt zich uit, zowel in Nederland als over de grens in Oostenrijk en Duitsland. Verder groeit de productie en de export van kaas naar alle delen van de wereld. Alle processen komen samen in één IT-infrastructuur. Hiervoor zocht de Henri Willig Group een nieuwe Managed IT oplossing. Een oplossing die met hun bedrijfsvoering meegroeit en toekomstvast is. Proserve kwam met het beste voorstel.

Gekozen oplossing

Hybride met Azure en private cloud

Schaalbaar met Desktop as a Service

Toekomstgericht met Office365

“Na een intensief selectietraject, waaraan meerdere leveranciers hebben deelgenomen, heeft de Henri Willig Group Proserve geselecteerd als IT-dienstverlener voor de verschillende diensten. De samenwerking binnen het projectteam tijdens de implementatie, werd als zeer prettig en als professioneel ervaren.”

Paul Belema,  IT Manager - Henri Willig Group

Echt samenwerken

Proserve gelooft in de kracht van samenwerking. Gezamenlijk kijken we naar de beste oplossing. Dit is een dialoog, geen eenrichtingsverkeer. Zeker bij een niche als kaasmakerij, willen wij begrijpen hoe de business werkt en meedenken over de beste oplossing. Bij een samenwerking, durf je vragen te stellen en elkaar uit te dagen. Alleen dan kun je elkaar echt versterken en gezamenlijk groei realiseren.

Veiligheid naar hoger niveau

Door niet alleen met de Henri Willig Group te praten maar ook met hun belangrijkste toeleveranciers te sparren, heeft Proserve de veiligheid in de breedte naar een hoger niveau kunnen tillen. Veiligheid beperkt zich niet alleen tot de IT-oplossing die je zelf levert. In een partnership kijk je breder en challenge je ook de andere leveranciers en applicaties. Dit is ook waar de Henri Willig Group het meest bij is gebaat. Hun succes en groei vormt de basis voor de samenwerking.

“De gesprekken die ten grondslag lagen aan de gewenste oplossingsrichtingen, waren bijzonder efficiënt. Proserve stelde zich hierbij op als adviseur en expert tegelijkertijd. De kritische onderdelen die de continuïteit van de bedrijfsvoering raakten binnen het project, zijn vanuit deze gesprekken prima geborgd.”

Paul Belema,  IT Manager - Henri Willig Group

Platformonafhankelijk met private en public cloud

Proserve werkt platformonafhankelijk. Dit betekent dat wij alle cloudomgevingen ondersteunen en meerdere cloudoplossingen in één Managed IT oplossing kunnen bieden. Bij de Henri Willig Group komen veel specifieke applicaties samen en zijn er veel verschillende gebruikers. Proserve leverde een flexibele en schaalbare oplossing met Azure en private cloud. Eén omgeving, die toekomstvast is en alle gebruikers de juiste performance geeft om vooruitgang te boeken.

“Met de DaaS omgeving heeft de Henri Willig Group de beschikking over een moderne en schaalbare desktopomgeving met een prima performance. Het platform is voorzien van- en geïntegreerd met MS Teams, wat zowel de interne samenwerking als de samenwerking met externen bevorderd.”

Paul Belema,  IT Manager - Henri Willig Group

Over Henri Willig Group

Henri Willig Group produceert kazen in eigen kaasmakerijen. In Heerenveen en Katwoude. Als bedrijf beheren ze de volledige keten. Van gezond grasland, het goed zorgen voor de dieren, het met zorg maken en laten rijpen van de kaas tot en met een netwerk van eigen winkels waar de kaas geproefd en gekocht kan worden. Zowel nationaal als internationaal. De Henri Willig Group exporteert inmiddels naar meer dan 30 landen. Bekende eigen merken zijn Henri Willig, Hooidammer en Polderkaas.