Edge Computing

Slimme IoT-devices: smartphones, koelkasten, armbanden. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Deze apparaten verzamelen een enorme hoeveelheid data. Een schat aan informatie. Maar om deze data te kunnen gebruiken, is het van belang dat het op een efficiënte manier wordt verwerkt. Maar hoe pak je dat slim aan?

Zo dicht mogelijk bij de bron

Data wordt het meest efficiënt verwerkt en geanalyseerd wanneer het zo dicht mogelijk bij de bron, het device, blijft. Om dat te realiseren, hebben we Edge Computing ontwikkeld: managed verwerkingscapaciteit met low-latency connectiviteit. Hierdoor kunt u dichtbij de bron al uw verzamelde data verwerken, analyseren en snel en eenvoudig versturen naar het door u gewenste cloudplatform of datacenter.

Managed Edge Computing

We leveren de verwerkingscapaciteit op fysieke Dell servers, gevirtualiseerde VMware servers of op ons ProCloud platform, afhankelijk van uw specifieke behoefte. De (mobiel of bedrade) verbinding naar het cloudplatform (zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services) wordt aangelegd via Cloud Connect van onze zusterorganisatie Signet. Hiermee ontvangt u een directe low-latency verbinding in de bandbreedte die u nodig heeft.

Doordat we Edge Computing managed aanbieden, heeft u geen omkijken naar het onderhoud en kunt u zich volledig richten op het verwerken en gebruiken van de verzamelde data. Ook kunnen we specifieke appliances voor u hosten zodat u deze bij uw cloudoplossing kan inzetten. Edge Computing is ook interessant voor workloads die niet geschikt zijn om in een cloud te plaatsen.

Edge Computing is geborgd door onze NEN- en ISO-certificeringen en wordt geleverd vanuit onze TIER-III datacenters in Nederland. Zo kunt u ook uw Europese data verwerken in Nederland onder de AVG-richtlijnen. De generiek gemaakte data (wat inmiddels geen persoonsgegevens meer zijn) kan vervolgens verder worden gebruikt in uw businessproces.

Meer informatie?

Bent u benieuwd hoe Edge Computing de dataverwerking van uw IoT-devices kan verbeteren? Neem dan contact op met onze specialisten via 088 25 25 210.

Belangrijkste voordelen

van Edge Computing

Uw data wordt op device-niveau geanalyseerd. Daardoor verzendt u minder data naar datacenters waardoor knelpunten in het netwerkverkeer worden beperkt. Verder hebben uw applicaties 'op de edge' lagere latency wat resulteert in betere performance. Een ander voordeel is dat lokale devices lagere operationele en datamanagementkosten hebben dan in een datacenter.

  • (Bijna) realtime data-analyse
  • Minder netwerkverkeer
  • Verbeterde applicatie performance
  • Lage operationele kosten