Certus

Zekerheid met uitwijklocatie

Certus Port Automation levert een applicatie aan de Rotterdamse haven, waardoor vrachtwagens toegang krijgen tot haven. De eisen zijn hoog. Downtime zorgt namelijk voor vollopende wegen. Proserve leverde een volledig redundante oplossing op maat.

Gekozen oplossing

Privaat netwerk over twee carriers

Redundantie en datareplicatie

24/7 beschikbaarheid van de applicatie

Zekerheid in Port Automation

In de Rotterdamse haven laden en lossen honderden vrachtwagens per uur. Om geen opstopping te creëren moet de toegang van deze vrachtwagens dus vlekkeloos verlopen. De applicatie PASS Gate Operating System, ontwikkeld door CERTUS Port Automation, moet daarom de allerhoogste beschikbaarheid hebben. Proserve beheert de managed IT-infrastructuur waar PASS op draait en levert een harde garantie op de beschikbaarheid van de applicatie.

Redundantie en datareplicatie

Proserve heeft een redundante oplossing geboden. Alle diensten zijn primair actief in Alblasserdam, maar kunnen uitwijken naar Amsterdam. Tussen deze twee datacenters vindt continu datareplicatie plaats, om verlies van data te voorkomen en direct over te kunnen schakelen in het geval van een calamiteit.

De diensten worden vanuit beide datacenters ontsloten via een privaat netwerk dat via twee carriers over meerdere fysieke verbindingen loopt. Aan de kant van de haven is redundante netwerkapparatuur geplaatst die Proserve beheert. Zodoende kan automatisch en zonder downtime worden overgeschakeld als één van de low latency verbindingen wegvalt.

“De Automated Gate oplossing zoals geleverd op de Reeweg wordt in de nabije toekomst door meerdere terminal operators gebruikt. Dit stelt hoge eisen aan de hosting en de verbinding. Een incident, hoe klein ook, treft dan direct een groot deel van de Rotterdamse haven."

Dave Walraven – CCO CERTUS

Over Certus

Certus levert de automatisering van één van de grootste terminals in de Rotterdamse haven. Per uur laden en lossen tientallen vrachtwagens. Automatisering en beschikbaarheid zijn onmisbaar in dit bedrijfskritische proces. Als de applicatie niet werkt, kunnen vrachtwagens niet laden en lossen en lopen de toevoerende snelwegen vol. Downtime is dus geen optie.