Wij staan altijd voor je klaar.

Proserve monitort jouw omgeving 24/7, 365 dagen per jaar. Valt er midden in de nacht, het weekend of op feestdagen een server uit? Dan staan wij gewoon voor je klaar.

Maar liever voorkomen wij die storing volledig door uw omgeving proactief te monitoren. Vaak kunnen we een storing namelijk al zien aankomen dankzij meetwaarden, zoals harde schijven die dreigen uit te vallen na aanhoudende verslechtering. Wij waarschuwen hier tijdig voor en dragen een oplossing aan, zodat jouw business gewoon door blijft gaan.

Tooling.

Voor het monitoren van jouw omgeving zetten we een combinatie van diverse tools en scripts in. Denk hierbij aan op maat gemaakte PowerShell scripting, Python-scripts en andere software. Dit maakt het mogelijk om meer controles en checks uit te voeren dan met reguliere monitoringssoftware.

Iedere dienst die Proserve jou levert is standaard voorzien van een SLA, waarmee wij jou zekerheid bieden. Onder meer op het gebied van uptime. Met behulp van een dashboard geven wij inzicht in de beschikbaarheid en prestaties van jouw servers en middleware.

Onze wijze van monitoren.

Op ieder incident volgt een uitgebreide analyse, zodat we hier lering van trekken. Hoe hadden we dit eerder kunnen opmerken? Welke signalen wezen op een aanstormend incident? Herhaling van dit proces tilt onze monitoring continu naar een hoger niveau.

Doordat wij veel verschillende klanten monitoren, passen we ook veel verschillende inzichten toe op onze wijze van monitoren. Tevens geeft dit ons een goed zicht op trends; de kans is dan ook groot dat wij vroegtijdig kennis opdoen van nieuwe ontwikkelingen. Kennis die weer erg waardevol is voor onze monitoring.

Wat monitoren wij?

We monitoren zowel de infrastructuur als de middleware en applicaties die hierop draaien tot in detail. Dat betekent onder meer dat we op de middleware stack in de gaten houden hoe een database, Kubernetes-platform of server zich gedraagt.

Het gaat bij monitoring niet alleen om het bewaken van beschikbaarheid, maar ook om vooruitdenken en anticiperen. Dit noemen wij ook wel predictive monitoring. Zo onderzoeken wij wat er gebeurt indien een deel van jouw infrastructuur onbereikbaar is, zoals een server in jouw Kubernetes-cluster. Kan jouw organisatie ook dan functioneren?

Case

Voor de realisatie van een toekomst- bestendige container omgeving heeft Medpets contact gezocht met Proserve. 

Meer weten?

Neem contact op met Evelien Dagostino

Uitgelichte artikelen