Spotler

Snelheidswinst van 30%

Spotler ontwikkelt en levert e-mailmarketing automation software. Toen de servers van hun hostingplatform moesten worden vervangen, namen ze het besluit om het beheer uit te gaan besteden én om over te stappen naar de cloud. Proserve leverde een private cloud en nam het beheer over.

Gekozen oplossing

Private cloud op basis van VMware

Strikte scheiding met netwerkapparatuur

Snelheidswinst met dedicated resources

“Proserve keek naar de oude omgeving en bood daar in goed overleg met ons een passende oplossing voor. Daarnaast is Proserve een technische sparringpartner die kennis van zaken heeft en elk vraagstuk kan beantwoorden. Het contact met de project- en accountmanager is uitstekend en we ontvangen altijd onafhankelijk advies.”

Dirk Kalkman – Team Manager Operations, Spotler

Focus op corebusiness

Volgens Kalkman is het onderhouden van een platform een leuke uitdaging, maar de keerzijde is dat het veel tijd in beslag neemt. Tijd die Spotler liever besteedt aan zijn corebusiness: software ontwikkelen. Daarom onderzocht het bedrijf de meest gunstige situatie: zelf hosten of uitbesteden. “Het zelf onderhouden van de hardware bood geen meerwaarde, dus kozen we ervoor om de beheercomponent bij een externe partij neer te leggen”, aldus Kalkman.

“We wilden zelf de vrijheid hebben om bijvoorbeeld het netwerkbeheer te regelen. De voornaamste reden hiervoor is de grote hoeveelheid persoonsgegevens in onze databases. We willen hierin geen enkel risico lopen, dus was het van belang dat Proserve met een oplossing kwam, die compleet gescheiden was van al zijn andere klanten. Met als doel om optimale veiligheid van de data te garanderen.”

Dirk Kalkman - Team Manager Operations, Spotler

Eigen netwerkapparatuur en glasvezelverbinding

Om het netwerkbeheer te regelen, installeerde Spotler netwerkapparatuur op de locatie van Proserve. Proserve levert een private cloud op basis van Vmware. Deze oplossing bestaat alleen uit een managementlaag voor de VMware-component en trekt een scheidingslijn bij de hypervisor. Kalkman: “Alles onder de scheidingslijn beheert Proserve, alles daarboven beheren wij zelf. Dat is precies hoe wij de samenwerking voor ons zagen.”

Daarnaast wilde Spotler ook zijn eigen glasvezelverbindingen en netwerkstructuur gebruiken. Kalkman: “Die oplossing was iets waar veel andere partijen voor terugschrokken, maar ook precies wat ons overtuigde om met Proserve in zee te gaan.”

Snelheidswinst én beheersbare kosten

De managed oplossing die Proserve levert is circa dertig procent sneller dan de oude omgeving. De klanten van Spotler profiteren hier optimaal van, net als de Spotler-collega’s die de software implementeren. Ook kan Spotler dankzij de verbeterde latency vanuit Amsterdam en de flexibiliteit van de private cloud hun Europese groeiambities waarmaken. Opschalen door harde groei of door een overname is geen probleem. Dit alles voor een vast bedrag per maand, zonder hoge investeringen.

“Wij willen de meest gebruiksvriendelijke marketingsoftware maken voor organisaties in het midmarketsegment. Praktische, ambitieuze marketeers door geheel Europa moeten onze software willen inzetten om zelf hun resultaten te verbeteren en relevant te zijn voor hun doelgroepen.”

Mark van den Berg – Managing Director Spotler

Over Spotler

Spotler ontwikkelt en levert e-mailmarketing automation software. Hiermee heeft Spotler in de Benelux een marktleidende positie ingenomen voor het midmarketsegment. Met name in de B2B, e-commerce en in de non-profit is Spotler sterk vertegenwoordigd.

Met de software van Spotler kunnen klanten en gebruikers eenvoudig e-mailnieuwsbrieven, landingspagina’s en formulieren maken of volledig geautomatiseerde campagnes inrichten. Spotler is zeer intuïtief, adoptief en gebruiksvriendelijk, waardoor klanten en gebruikers prima zelf aan de knoppen kunnen zitten. Uiteraard nadat het account met behulp van een persoonlijke Success Manager is ingericht en de klant in één dag is getraind in het gebruik.