ShopsUnited

Focus op core business

Voorheen had ShopsUnited zowel de applicatie als de onderliggende infrastructuur in eigen beheer. De zoektocht naar een managed partner voor het volledige beheer van de infrastructuur kwam voort uit de wens om meer focus te hebben op hun core business: de innovatie en productontwikkeling van verzendsoftware. Door het geïmplementeerde testplatform kan ShopsUnited nu veel sneller nieuwe features testen en uitrollen. Er was ook behoefte aan kennisborging bij een kennispartner en advies op het gebied van security en compliance van de servers.

Gekozen oplossing

Maximale zekerheid met proCLOUD

Alles redundant uitgevoerd

Aantoonbaar secure & compliant

"ShopsUnited helpt webshops met een gebruiksvriendelijk verzendsysteem om slim, voordeliger en met meerdere vervoerders pakketten te versturen. Ons verzendsysteem moet 24/7 probleemloos online zijn, hiervoor hebben we bij Proserve aangeklopt. Zij ontzorgen ons hierin, zodat wij ons volledig kunnen richten op ons verzendsysteem."

Espen Falkenhaug , Managing Director - ShopsUnited & ParcelPro

Hoge impact bij downtime

Proserve is in 2020 met ShopsUnited in gesprek gegaan en heeft goed geluisterd naar de eisen en wensen die werden gesteld aan een nieuwe IT-oplossing. Al snel werd duidelijk dat de impact bij downtime gigantisch hoog is. Het heeft impact op alle onderdelen van de dienstverlening. Verzendingen kunnen niet worden aangemaakt, pakketten niet worden verzonden of getraceerd. Dit resulteert in een hoge druk op de klantenservice van zowel ShopsUnited als ParcelPro en dit geldt ook voor de klantenservice van de aangesloten webshops. Downtime diende dus voorkomen te worden, helemaal in de piekperiodes rondom de feestdagen waarin de belasting op het platform exponentieel toeneemt.

proCLOUD-infrastructuur

Proserve heeft op basis van de vastgestelde business requirements een nieuwe infrastructuur uitgewerkt: een High Available managed proCLOUD-infrastructuur. Hierbij zijn alle servers redundant opgezet en ondergebracht binnen twee geografisch gescheiden datacenters. Deze opzet vereiste ook aanpassing in de applicatie welke geschikt gemaakt diende te worden voor het wegschrijven van de data naar meerdere locaties. ShopsUnited en Proserve hebben ook na oplevering veelvuldig contact gehad om gezamenlijk tot het gewenste resultaat te komen. Dit partnership is van grote meerwaarde gebleken.

“B2C en B2B e-commerce zat al in de lift, maar door de pandemie is het aantal verkopen door het dak gegaan. Record na record is verbroken. Ons platform moet probleemloos de vele gebruikers aankunnen. Proserve zorgt ervoor dat de uptime gewaarborgd is en er indien nodig qua capaciteit opgeschaald wordt."

Espen Falkenhaug , Managing Director - ShopsUnited & ParcelPro

Exponentiële groei

Begin 2020 was de gehele transitie naar de nieuwe opzet afgerond. De timing bleek perfect om de onvoorziene exponentiële groei aan te kunnen. Als gevolg van de pandemie, nam het aantal online bestellingen een enorme vlucht. In 2020 is het aantal bestellingen meer dan verdubbeld ten opzichte van 2019. In 2021 overtreffen de resultaten tot nu toe al ruim die van 2020 en met de feestdagendrukte nog in het vooruitzicht zal deze groei nóg meer toenemen.  

Over ShopsUnited

ShopsUnited is expert op het gebied van pakketverzending en biedt een verzendsysteem voor webshops en bedrijven. Ze bieden hulp bij het slim en goedkoop verzenden van pakketten, waarbij de keuze gemaakt kan worden uit een groot aantal aangesloten vervoerders. Webshops kunnen hun CMS-systeem koppelen, waardoor geen handmatige invoer meer nodig is. Klanten profiteren daarnaast van voordelige tarieven, doordat ze meeliften op het pakketvolume. De multi-carrier verzendsoftware waarvan ShopsUnited gebruik maakt is ontwikkeld onder ParcelPro en wordt onder deze entiteit ook als losstaande dienst in de markt gezet. ParcelPro biedt shipping as a service’ aan grote bedrijven. Jaarlijks verwerkt de applicatie miljoenen pakketverzendingen.