Spotler

Wij besteden liever tijd aan onze kernactiviteit: softwareontwikkeling.
In Proserve hebben wij een betrouwbare partner gevonden die ons volledig ontzorgd.

Kevin Cooper | Group TechOps Director | Spotler

Over Spotler

Spotler ontwikkelt en levert e-mailmarketing automation software. Hiermee heeft Spotler in de Benelux een marktleidende positie ingenomen voor het midmarketsegment. Met name in de B2B, e-commerce en in de non-profit is Spotler sterk vertegenwoordigd.

Met de software van Spotler kunnen klanten en gebruikers eenvoudig e-mailnieuwsbrieven, landingspagina’s en formulieren maken of volledig geautomatiseerde campagnes inrichten. Spotler is zeer intuïtief, adoptief en gebruiksvriendelijk, waardoor klanten en gebruikers prima zelf aan de knoppen kunnen zitten. Uiteraard nadat het account met behulp van een persoonlijke Success Manager is ingericht en de klant in één dag is getraind in het gebruik.

Hoe we hebben geholpen

Volgens Kalkman is het onderhouden van een platform een leuke uitdaging, maar de keerzijde is dat het veel tijd in beslag neemt. Tijd die Spotler liever besteedt aan zijn corebusiness: software ontwikkelen. Daarom onderzocht het bedrijf de meest gunstige situatie: zelf hosten of uitbesteden. “Het zelf onderhouden van de hardware bood geen meerwaarde, dus kozen we ervoor om de beheercomponent bij een externe partij neer te leggen”, aldus Kalkman.

Om het netwerkbeheer te regelen, installeerde Spotler netwerkapparatuur op onze de locatie. Wij leveren een private cloud op basis van Vmware. Deze oplossing bestaat alleen uit een managementlaag voor de VMware-component en trekt een scheidingslijn bij de hypervisor. Kalkman: “Alles onder de scheidingslijn beheert Proserve, alles daarboven beheren wij zelf. Dat is precies hoe wij de samenwerking voor ons zagen.”

Daarnaast wilde Spotler ook zijn eigen glasvezelverbindingen en netwerkstructuur gebruiken. Kalkman: “Die oplossing was iets waar veel andere partijen voor terugschrokken, maar ook precies wat ons overtuigde om met Proserve in zee te gaan.”

Trots op onze samenwerking

De managed hosting oplossing die wij leveren is circa dertig procent sneller dan de oude omgeving. De klanten van Spotler profiteren hier optimaal van, net als de Spotler-collega’s die de software implementeren. Ook kan Spotler dankzij de verbeterde latency vanuit Amsterdam en de flexibiliteit van de private cloud hun Europese groeiambities waarmaken. Opschalen door harde groei of door een overname is geen probleem. Dit alles voor een vast bedrag per maand, zonder hoge investeringen.