Plein

Vul jouw voorraadkastjes voordelig met Plein

Juriaan Spoormaker | CEO | Plein

Over Plein

Plein.nl start op een zolderkamer in Rotterdam met een informatieve website: Tandartsplein.nl. Drie jaar later, in 2006, wordt dit platform uitgebreid met een webshop. 

In 2014 groeit het bedrijf – letterlijk – uit zijn voegen. Tijd voor een nieuw kantoor en een groter magazijn, zodat de belofte ‘vandaag besteld, morgen in huis’ kan worden waargemaakt. Met Juriaan Spoormaker aan het roer groeit Plein.nl hard door. Het hoofdkantoor verhuist naar Maarssen, waar een team van inmiddels 50 collega’s elke dag een stap extra zet om klanten van Plein.nl optimaal te bedienen met verzorgingsproducten.

In 2021 wordt er flink geïnvesteerd in een nieuw distributiecentrum in Moerdijk. Met transportbanen en inpakmachines worden bestellingen volautomatisch gecontroleerd, ingepakt en in een op maat gemaakt doosje verzonden door zo’n 50 collega’s.

Hoe we hebben geholpen

De samenwerking met Plein.nl start in 2012 op basis van een traditionele managed omgeving. Plein.nl groeit op dat moment hard en zoekt een strategische partner met managed IT oplossingen om door te kunnen groeien. In de jaren daarna blijft Plein.nl innoveren en groeien. Per dag worden er gemiddeld 30.000 producten verkocht, verzonden en afgeleverd. Zowel het bestellen als de fulfilment van de bestelling, gebeurt op basis van software die Plein.nl zelf heeft ontwikkeld.

Vanwege de governance op alle niveaus, konden wij snel schakelen en deze transitie begeleiden. Solution Architects denken mee over de oplossingsrichting en security wordt vanaf het begin betrokken. Gezamenlijk komen we tot een nieuwe architectuur van het platform.

Een belangrijke stap hierbij is om steeds weer de business requirements en de uitgangspunten van Plein.nl te bespreken. Dat is en blijft het vertrekpunt en de basis voor een goede oplossing en samenwerking. In meerdere sessies worden deze business requirements en uitgangspunten doorgenomen.

Trots op onze samenwerking

Omdat de inzet van het beoogde containerplatform relatief nieuw was, is er een Proof-of-Concept gemaakt. Hiermee is getoetst in hoeverre de nieuwe oplossing geschikt was voor de doelstellingen die Plein.nl voor ogen had. Uiteindelijk is er op basis van ons OpenStack platform een productieomgeving opgezet met Managed Application Delivery. Dit betekent dat wij ook verantwoordelijk zijn voor de deployment van de applicatie. Plein.nl focust alleen nog op ontwikkelen. Voor de test- en acceptatieomgeving is een Container-as-a-Service platform ingericht. Schaalbaar, flexibel en voorspelbaar. Andere programmeertaalversies of configuraties worden met behulp van containers uitgesloten.

In 2020 en 2021 kent Plein.nl, o.a. doordat meer mensen online zijn gaan bestellen als gevolg van COVID-19, een enorme groei. Door de schaalbaarheid en flexibiliteit van de omgeving kon dit moeiteloos opgevangen worden.