ShopsUnited

Je koppelt ons verzendsysteem eenvoudig aan 10 verschillende vervoerders, zodat je altijd de beste prijs per pakket krijgt

Espen Falkenberg | Managing Director | ShopsUnited

Over ShopsUnited

ShopsUnited is expert op het gebied van pakketverzending en biedt een verzendsysteem voor webshops en bedrijven. Ze bieden hulp bij het slim en goedkoop verzenden van pakketten, waarbij de keuze gemaakt kan worden uit een groot aantal aangesloten vervoerders. Webshops kunnen hun CMS-systeem koppelen, waardoor geen handmatige invoer meer nodig is. Klanten profiteren daarnaast van voordelige tarieven, doordat ze meeliften op het pakketvolume. De multi-carrier verzendsoftware waarvan ShopsUnited gebruik maakt is ontwikkeld onder ParcelPro en wordt onder deze entiteit ook als losstaande dienst in de markt gezet. ParcelPro biedt shipping as a service’ aan grote bedrijven. Jaarlijks verwerkt de applicatie miljoenen pakketverzendingen.

Hoe we hebben geholpen

Voorheen had ShopsUnited zowel de applicatie als de onderliggende infrastructuur in eigen beheer. De zoektocht naar een managed partner voor het volledige beheer van de infrastructuur kwam voort uit de wens om meer focus te hebben op hun core business: de innovatie en productontwikkeling van verzendsoftware. Door het geïmplementeerde testplatform kan ShopsUnited nu veel sneller nieuwe features testen en uitrollen. Er was ook behoefte aan kennisborging bij een kennispartner en advies op het gebied van security en compliance van de servers.

In 2020 zijn wij met ShopsUnited in gesprek gegaan en hebben geluisterd naar de eisen en wensen die werden gesteld aan een nieuwe IT-oplossing. Al snel werd duidelijk dat de impact bij downtime gigantisch hoog is. Het heeft impact op alle onderdelen van de dienstverlening. Verzendingen kunnen niet worden aangemaakt, pakketten niet worden verzonden of getraceerd. Dit resulteert in een hoge druk op de klantenservice van zowel ShopsUnited als ParcelPro en dit geldt ook voor de klantenservice van de aangesloten webshops. Downtime diende dus voorkomen te worden, helemaal in de piekperiodes rondom de feestdagen waarin de belasting op het platform exponentieel toeneemt.

Trots op onze samenwerking

Wij hebben op basis van de vastgestelde business requirements een nieuwe infrastructuur uitgewerkt: een High Available managed proCLOUD-infrastructuur. Hierbij zijn alle servers redundant opgezet en ondergebracht binnen twee geografisch gescheiden datacenters. Deze opzet vereiste ook aanpassing in de applicatie welke geschikt gemaakt diende te worden voor het wegschrijven van de data naar meerdere locaties. Met ShopsUnited hebben wij ook na oplevering veelvuldig contact gehad om gezamenlijk tot het gewenste resultaat te komen wat geresulteerd heeft in een mooie samenwerking.