Greenchoice

Een betere wereld door te helpen met vergroening

Jurgen Duivenvoorden | Portfolio Manager | Greenchoice

Over Greenchoice

Greenchoice heeft als groene energieleverancier het doel om duurzame keuzes voor zijn klanten te laten werken en de energietransitie in Nederland te versnellen. Ze voorzien klanten van 100% groene stroom, stimuleren iedereen om energie te besparen en bieden hulp bij het zelf opwekken ervan. Samen met zo'n 500 medewerkers levert Greenchoice groene stroom en gas aan ruim 600.000 particuliere en zakelijke klanten. De energieleverancier is door de Sustainable Brand Index voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot het meest duurzame energiemerk van Nederland.

Hoe we hebben geholpen

Als 100% groene energieleverancier zet Greenchoice volop in op innovatie. Om die reden wilde Greenchoice veranderen naar een meer flexibelere, directe en data gedreven aanpak gebaseerd op real time ontwikkelingen. Al deze informatie zal leiden tot een enorme toename van data interpretaties. Daarom was Greenchoice op zoek naar een betrouwbare kennispartner, die hen kon adviseren over een toekomstbestendige oplossing om hun ambities te kunnen faciliteren. 

De voorgestelde oplossing bestaat uit een IT-omgeving die geschikt is voor de bestaande applicaties van Greenchoice, maar daarnaast ook geschikt is voor de transitie naar de toekomstige container applicaties. Deze dienstverlening wordt aangeboden vanaf onze VMware enterprise cloudinfrastructuur. Wij bieden twee managed resources pools waarbinnen Greenchoice de virtuele servers voor haar applicaties kan inrichten, bewaken en beheren. Door de redundante opzet vanuit twee datacenters profiteert Greenchoice van een hoge performance, beschikbaarheid en (data)veiligheid. Andere belangrijke kenmerken van deze infrastructuur zijn DDoS bescherming en offsite back-up van alle productiedata.

Trots op onze samenwerking

Met de nieuwe infrastructuur is Greenchoice verzekerd van een zeer betrouwbare, redundante en toekomstbestendige IT-omgeving. Wij onderhouden, bewaken en updaten deze omgeving en ontzorgt hiermee Greenchoice. Hierdoor hebben ze de ruimte om te innoveren en voorop te blijven lopen in de markt. Naast een dedicated accountteam, heeft Greenchoice ook een dedicated servicemanager, die de business van Greenchoice volledig begrijpt en hierdoor proactief kan meedenken met projecten en verbeteringen om de infrastructuur optimaal in orde te houden.