Plein.nl

Samenwerken en groeien

Plein.nl is een snelgroeiend platform en is gespecialiseerd in snelle levering van verzorgingsproducten. Om de groei bij te kunnen houden, werd er een samenwerking gezocht met Proserve. Inmiddels is Proserve naast de infrastructuur ook verantwoordelijk voor de deployment van de applicatie. Het resultaat van een strategische samenwerking sinds 2012.

Gekozen oplossing

Schaalbaar met Container as a Service

Snelle deployment met Managed Application Delivery

Periodiek overleg op alle niveaus

“De strategische samenwerking met Proserve heeft geleid tot een prachtig platform dat Plein.nl de mogelijkheid geeft om door te ontwikkelen, vooruit te lopen en nog harder te groeien.”

Juriaan Spoormaker, CEO Plein.nl

Strategische partner

De samenwerking tussen Plein.nl en Proserve start in 2012 op basis van een traditionele managed omgeving. Plein.nl groeit op dat moment hard en zoekt een strategische partner met managed IT oplossingen om door te kunnen groeien. In de jaren daarna blijft Plein.nl innoveren en groeien.

Per dag worden er gemiddeld 30.000 producten verkocht, verzonden en afgeleverd. Zowel het bestellen als de fulfilment van de bestelling, gebeurt op basis van software die Plein.nl zelf heeft ontwikkeld.

Doorgroeien naar nieuwe oplossingen

Proserve werkt met specifieke klantenteams en periodiek overleg. Om niet alleen te focussen op vandaag maar ook te kijken naar de kansen van morgen. Tijdens één van de periodieke overleggen tussen Plein.nl en Proserve, wordt in 2017 de wens uitgesproken om van een traditioneel managed platform naar een managed containerplatform over te stappen. De reden voor de overstap is de mogelijkheid voor snellere, eenvoudigere en flexibele deployment van nieuwe versies van de webapplicaties. / Strategische partner De samenwerking tussen Plein.nl en Proserve start in 2012 op basis van een traditionele managed omgeving. Plein.nl groeit op dat moment hard en zoekt een strategische partner met managed IT oplossingen om door te kunnen groeien. In de jaren daarna blijft Plein.nl innoveren en groeien. Per dag worden er gemiddeld 30.000 producten verkocht, verzonden en afgeleverd. Zowel het bestellen als de fulfilment van de bestelling, gebeurt op basis van software die Plein.nl zelf heeft ontwikkeld.

Vanwege de governance op alle niveaus, kan Proserve snel schakelen en deze transitie begeleiden. Solution Architects denken mee over de oplossingsrichting en security wordt vanaf het begin betrokken. Gezamenlijk komen we tot een nieuwe architectuur van het platform.

Een belangrijke stap hierbij is om steeds weer de business requirements en de uitgangspunten van Plein.nl te bespreken. Dat is en blijft het vertrekpunt en de basis voor een goede oplossing en samenwerking. In meerdere sessies worden deze business requirements en uitgangspunten doorgenomen.

Proof of concept

Omdat de inzet van het beoogde containerplatform relatief nieuw was, is er een Proof-of-Concept gemaakt. Hiermee is getoetst in hoeverre de nieuwe oplossing geschikt was voor de doelstellingen die Plein.nl voor ogen had. Uiteindelijk is er op basis van het OpenStack platform van Proserve een productieomgeving opgezet met Managed Application Delivery. Dit betekent dat Proserve ook verantwoordelijk is voor de deployment van de applicatie. Plein.nl focust alleen nog op ontwikkelen. Voor de test- en acceptatieomgeving is een Container-as-a-Service platform ingericht. Schaalbaar, flexibel en voorspelbaar. Andere programmeertaalversies of configuraties worden met behulp van containers uitgesloten.

In 2020 en 2021 kent Plein.nl, o.a. doordat meer mensen online zijn gaan bestellen als gevolg van COVID-19, een enorme groei. Door de schaalbaarheid en flexibiliteit van de omgeving kon dit moeiteloos opgevangen worden.

Over Plein.nl

Plein.nl start op een zolderkamer in Rotterdam met een informatieve website: Tandartsplein.nl. Drie jaar later, in 2006, wordt dit platform uitgebreid met een webshop. 

In 2014 groeit het bedrijf – letterlijk – uit zijn voegen. Tijd voor een nieuw kantoor en een groter magazijn, zodat de belofte ‘vandaag besteld, morgen in huis’ kan worden waargemaakt. Met Juriaan Spoormaker aan het roer groeit Plein.nl hard door. Het hoofdkantoor verhuist naar Maarssen, waar een team van inmiddels 50 collega’s elke dag een stap extra zet om klanten van Plein.nl optimaal te bedienen met verzorgingsproducten.

In 2021 wordt er flink geïnvesteerd in een nieuw distributiecentrum in Moerdijk. Met transportbanen en inpakmachines worden bestellingen volautomatisch gecontroleerd, ingepakt en in een op maat gemaakt doosje verzonden door zo’n 50 collega’s.