Vierde jaar op rij “geen bevindingen” in ISO-audit

Datum:

In maart kreeg Proserve voor het vierde jaar op rij “geen bevindingen” tijdens de periodieke ISO-audit. Een geweldig resultaat van het team, aangezien we de scope dit jaar hebben uitgebreid met een ISAE3402-rapportage. Hierdoor kunnen we nog beter aantonen dat we in control zijn.


Belang ISO-certificering

De ISO-certificering is voor ons een belangrijke maatstaf voor de kwaliteit van onze diensten en een onmisbaar aspect van onze dienstverlening. Klanten bouwen én vertrouwen op onze certificering. Zowel Proserve als haar klanten moeten compliant zijn met wet- en regelgeving en voldoen aan de veiligheidseisen die worden gesteld. Nordi Malih, Managing Director van Proserve, hierover: “Voor ons is de ISO-certificering geen check in the box. We leggen de lat voor onszelf steeds hoger. De ISAE3402-rapportage is hier een goed voorbeeld van. Wij zoeken bewust een partnership met klanten en denken mee in de security, compliance én in de continuïteit van onze klanten.”


Uitbreiding met ISAE3402-rapportage

Een periodieke ISO-audit is een momentopname. Er wordt op één specifiek moment gekeken of een bedrijf nog in control is. De ISAE3402-rapportage is een andere methodiek, waarin er over een langere periode wordt gekeken. Sebastiaan Bakker, Security Officer van Proserve: “Met een ISAE3402-rapportage worden processen ook in verloop van tijd gecontroleerd met steekproeven. Dit is een stuk grondiger, meer wetenschappelijk en hierdoor kunnen we dus nog beter aantonen in control te zijn.”


Anders dan normaal

Niet alleen de uitbreiding met de ISAE3402-rapportage was dit jaar anders. Als gevolg van het coronavirus, is de hele ISO-audit remote uitgevoerd. Des te blijer en trotser zijn we op het hele team, dat we zowel met de uitbreiding als de aangepaste omstandigheden, voor het vierde jaar op rij “geen bevindingen” hebben gekregen.

Deel dit artikel