CrowdSense kies Proserve

Datum:

Managed Application Delivery en Container-as-a-Service

Rotterdam, 1 november 2018 – Realtime open-bronnenmonitoringspecialist CrowdSense kiest voor Proserve als strategische en toekomstvaste partner die het bedrijf faciliteert in de explosieve ontwikkeling en groei. CrowdSense biedt applicaties die volautomatische vroegdetectie en realtime situationele beeldvorming geven tijdens incidenten en crisissen. Binnen deze sectoren worden hele hoge eisen gesteld aan high-availability, performance, security en compliance.

CrowdSense voerde in 2012 het eerste project uit, waarbij de toegevoegde waarde van deze vroegdetectie en situationele beeldvorming bewezen is. De applicaties kunnen incidenten realtime detecteren en volgen, en aan de hand van de output kan er dan in crisissituaties proactief gehandeld worden. Om deze ontwikkelingen te faciliteren, is een betrouwbare en innovatieve infrastructuur essentieel.

"Proserve biedt de unieke applicatie van CrowdSense een Container-as-a-Service-infrastructuur gebaseerd op Kubernetes & OpenStack", zegt Ben Velders, manager Solutions Architects bij Proserve. De Container-as-a-Service-infrastructuur op OpenStack beschikt over drie availability zones waarover de applicatieonderdelen worden verdeeld voor een optimale applicatiebeschikbaarheid. De applicaties worden via Continuous Integration/Continuous Delivery (CI/CD) volledig geautomatiseerd getest en uitgerold over de OTAP-straat. Hierdoor vormen het ontwikkelen en testen een continu proces waardoor meerdere updates per dag kunnen worden toegepast en nieuwe features sneller door CrowdSense kunnen worden geïmplementeerd. Proserve beheert en monitort de volledige omgeving en het CI/CD-proces, zodat CrowdSense zich kan focussen op het verder ontwikkelen van zijn applicaties.

Richard Stronkman, technisch directeur en oprichter van CrowdSense: "Niet alleen de complexiteit van de applicatie en omgeving is flink toegenomen, maar ook de eisen van onze klanten op het gebied van beveiliging, beschikbaarheid en prestaties van de dienstverlening worden steeds hoger. Door deze groei, die een significante impact heeft op onze organisatie, hebben wij de noodzaak ingezien om intensief te gaan samenwerken met een ervaren en professionele infrastructuurpartner waar we een goede sparringpartner aan hebben. Alleen hierdoor kunnen wij namelijk deze trend succesvol doorzetten. In Proserve hebben we deze partner gevonden."

Deel dit artikel