Otherside at Work

Wij geloven dat slimme en modulaire software bijdraagt aan veerkrachtige werknemers

Stef Roskam | Manager IT | Otherside at Work

Over Otherside at Work

Otherside at Work levert software gericht op verzuim en bedrijfsvoering bij werkgevers met meer dan 1.000 medewerkers en verschillende arbodiensten. Het systeem – genaamd de Xpert Suite – is cloud-based en biedt optimale verzuimbegeleiding voor werkgevers, dienstverleners, schadelastbeheersers, volmachten en verzekeraars.

Binnen het systeem zijn er aanvullende modules voor onder andere Arbo & Interventie, Ziektewet & WGA en Verzekeringen. De softwareoplossing is compliant aan alle wet- en regelgeving rondom bedrijfsgezondheid, sociale zekerheid en informatiebeveiliging. Met het systeem kunnen klanten verzuim monitoren, dossiers van medewerkers op orde houden, maar ook de re-integratie van een medewerker volgen en eventuele claims voor de verzekering bijhouden.

Hoe we hebben geholpen

Otherside at Work levert software gericht op verzuim en bedrijfsvoering bij grotere werkgevers. Door de snelle groei ontstond er behoefte aan schaalbaarheid met behoud van continuïteit en veiligheid. Wij bouwde een platform op maat dat aan alle wensen en eisen voldeed.

Begin 2017 startte Otherside at Work met een selectietraject. Al snel kwam het bedrijf bij ons terecht. “We waren op zoek naar een partner die niet alleen infrastructuur levert maar ook op strategisch niveau meedenkt en proactief problemen aankaart. Dat is precies wat Proserve doet”, zegt Roskam. Samen met ons werden de behoeften in kaart gebracht. Benders: “In een aantal workshops inventariseerden we onze speerpunten. We bekeken niet alleen wat we nu nodig hebben, maar ook waar we naartoe willen en wat onze strategie is. Zo kon Proserve ervoor zorgen dat de oplossing ook straks nog voldoet aan onze eisen. Die aanpak heeft ons goed geholpen om onze eigen behoeften aan te scherpen.”

Trots op onze samenwerking

Binnen vijf maanden was de nieuwe oplossing klaar voor gebruik. Het resultaat was een hyperconverged geclusterde infrastructuur, waarbij middels software defined storage de opslag is gerealiseerd. Hierdoor is er een infrastructuur zonder single point of failure gerealiseerd. Elk datacenter beschikt over voldoende capaciteit om uitval op te vangen en er is een volledig Disaster Recovery scenario mogelijk. Wij zijn verantwoordelijk voor de infrastructuur, het onderhoud en de monitoring. Vanwege de gevoeligheid van data, blijft Otherside at Work verantwoordelijk voor de virtual machines.