Certus

Wereldwijde technologische oplossingen voor terminalautomatisering

Dave Walraven | CCO | Certus

Over Certus

Certus levert de automatisering van één van de grootste terminals in de Rotterdamse haven. Per uur laden en lossen tientallen vrachtwagens. Automatisering en beschikbaarheid zijn onmisbaar in dit bedrijfskritische proces. Als de applicatie niet werkt, kunnen vrachtwagens niet laden en lossen en lopen de toevoerende snelwegen vol. Downtime is dus geen optie.

Hoe we hebben geholpen

In de Rotterdamse haven laden en lossen honderden vrachtwagens per uur. Om geen opstopping te creëren moet de toegang van deze vrachtwagens dus vlekkeloos verlopen. De applicatie PASS Gate Operating System, ontwikkeld door CERTUS Port Automation, moet daarom de allerhoogste beschikbaarheid hebben. Wij beheren de managed IT-infrastructuur waar PASS op draait en levert een harde garantie op de beschikbaarheid van de applicatie.

Wij heben een redundante oplossing geboden. Alle diensten zijn primair actief in Alblasserdam, maar kunnen uitwijken naar Amsterdam. Tussen deze twee datacenters vindt continu datareplicatie plaats, om verlies van data te voorkomen en direct over te kunnen schakelen in het geval van een calamiteit.

Trots op onze samenwerking

De diensten worden vanuit beide datacenters ontsloten via een privaat netwerk dat via twee carriers over meerdere fysieke verbindingen loopt. Aan de kant van de haven is redundante netwerkapparatuur geplaatst die wij beheren. Zodoende kan automatisch en zonder downtime worden overgeschakeld als één van de low latency verbindingen wegvalt.