Servicemanagement

Wij bemiddelen tussen business en techniek.

Service Management is bij uitstek de weg waarin het partnership met onze klanten vorm krijgt. De servicemanager is jouw vertegenwoordiger binnen Proserve en de bemiddelaar tussen business en techniek. Dat betekent dat er korte lijnen zijn tussen jouw en de servicemanager. Hij is degene die met jouw als een team samenwerkt om de dienstverlening te sturen en te optimaliseren. 

Ondersteuning en advies.

De servicemanager kent jouw specifieke behoeften en gecombineerd met zijn eigen kennis kan hij jouw business optimaal ondersteunen en adviseren. Die kennis doen onze servicemanagers op door regelmatige operationele en tactische overleggen met klanten en een jaarlijks strategisch overleg. De servicemanager rapporteert ook over de geleverde dienstverlening middels rapportages. De rapportages geven jouw inzicht en zijn daarnaast bruikbaar als vastlegging van de beschikbaarheid en kwaliteit van jouw dienstverlening.

Door op deze manier veelvuldig met elkaar in contact te staan, zijn we in staat om samen met jou de businessuitdagingen van vandaag en morgen centraal te zetten en écht mee te denken met ontwikkelingen.  Zo halen we samen het optimale uit het gezamenlijk lerend vermogen van onze organisaties waarin beide partijen hun specifieke kennis inbrengen. Wij brengen daarbij ook kennis in die wij opdoen doordat we bij verschillende organisaties in de keuken mogen kijken. 

Trusted partner.

Onze servicemanager is de trusted partner voor jouw als klant. Mede dankzij onze servicemanagers krijgen wij hoge waarderingen van onze klanten. Zo zijn we in het jaarlijkse Emerce100-onderzoek zowel in 2021 als 2022 met 5,5 sterren beoordeeld als beste IT Managed Service Provider. Ook in het jaarlijkse IT Experience-onderzoek van onderzoeksbureau Giarte scoren we hoog. Met een 'satisfaction score' van 9.1 is Proserve één van de best beoordeelde IT Service Providers op het gebied van Managed Services.

Gewaardeerd met 9.1

Jouw trusted partner

Proactief advies

Jouw business uitdagingen centraal

Regelmatig overleg

Operationeel, tactisch en strategisch

Case

Spotler koos voor het beheer én de cloud van Proserve en boekte een snelheidswinst van 30%.

Meer weten?

Neem contact op met Evelien Dagostino

Uitgelichte artikelen