TransFollow

Het onafhankelijke platform TransFollow maakt sinds januari 2016 gebruik van de diensten van Proserve. Volgens Rob van der Lee, Manager Technology van TransFollow, heeft Proserve zich bewezen als een professionele partner, die goed meedenkt met de klant. “Het gaat uiteindelijk om vertrouwen.”

Rob van der Lee, Managed Technology TransFollow: "Op vaste momenten overleggen we met Proserve, waarbij we niet alleen de operationele zaken bekijken, maar ook de tactische en strategische zaken bespreken."

transfollow logo

TransFollow is een onafhankelijke aanbieder van e-CMR oplossingen. TransFollow werkt nauw samen met o.a. IRU en diverse nationale transportorganisaties om haar producten veilig en neutraal aan eindgebruikers aan te bieden. Sinds 2008 is het mogelijk om de papieren vrachtbrief te vervangen door een digitale vrachtbrief. Dit levert in Nederland alleen al een besparing op van 180 miljoen euro op administratieve kosten. Naast Nederland zijn er inmiddels nog elf landen waarbij het mogelijk is om een digitaal exemplaar te gebruiken. Dit opent de weg naar een makkelijkere en efficiëntere zending van goederen, het vergemakkelijken van de handel en het voorbereiden op volledig digitaal wegvervoer binnen Europa. Voor deze digitale dienstverlening kan TransFollow niet zonder een hoogwaardige en hoogbeschikbare IT-omgeving die 24x7 beschikbaar is.

SaaS

TransFollow levert zijn elektronische vrachtbriefservice als SaaS-oplossing en selecteerde Proserve in 2015 als leverancier van een managed platform. "Wij waren op zoek naar een nieuwe dienstverlener, die kon voldoen aan onze hoge eisen op het gebied van beschikbaarheid en beveiliging. Vooral veiligheid telde zwaar met het oog op onze ISO 27001-certificering", vertelt Van der Lee. "Ook Proserve beschikt over die certificering." Andere eisen die TransFollow stelde, waren onder meer ontsluiting van de omgeving via een API, mobiel, webportal en back-office-applicatie, de inzet van HTTPS voor applicatietoegang, het voldoen van de productieomgeving aan de NCSC-richtlijnen. Daarnaast was ook optimale schaalbaarheid belangrijk, omdat de volumes van het platform fluctueren. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen is er een OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie, Productie) straat ingericht.

Migratie

Proserve startte met een Proof of Concept-traject, dat goed verliep. "Daarna is een projectteam gevormd dat de migratie heeft opgepakt, die ook zeer soepel is verlopen", zegt Van der Lee. "Wat ons is opgevallen, is dat Proserve meedenkt en alles zeer professioneel aanpakt."

Proserve richtte een nieuwe omgeving in, die dankzij redundantie over twee datacenters geen single point of failure kent, zodat de continuïteit is gewaarborgd. De omgeving wordt 24x7 gemonitord en eventuele incidenten worden direct verholpen. TransFollow draait op het ProCLOUD-platform van Proserve en wordt volledig door Proserve beheerd. ProCLOUD is een werkomgeving voor vrijwel alle voorkomende businessprocessen. Gebouwd op standaarden en met grote nadruk op security. ProCLOUD heeft een redundante opzet die veiligheid en flexibiliteit biedt. Het wordt standaard gerepliceerd en is gebouwd op hoogwaardige hardware, ondergebracht in Nederland en compliant aan de Nederlandse wet- en regelgeving. ProCLOUD wordt met verschillende deployment-modellen beschikbaar gesteld: op basis van diverse samengestelde virtuele (dedicated) servers, resource-pools en vCloud-pools.

Positief

Van der Lee is positief over de service management-dienstverlening van Proserve. "We hebben sinds januari 2016, toen we samen van start gingen, geen issues gehad. De beschikbaarheid is optimaal geweest. Verder trekken we goed samen op en bekijken we steeds kritisch de dienstverlening. Op vaste momenten overleggen we, waarbij we niet alleen de operationele zaken bekijken maar ook de tactische én strategische zaken en de toekomst. Daarnaast ontvangen we de reguliere service management-rapportages van Proserve. De cijfers daaruit zijn uiteraard belangrijk, maar voor ons telt vooral vertrouwen. Wij hebben nu het gevoel dat Proserve de juiste partij is voor ons. Zij kunnen wat wij willen. Dat vertrouwen is tot nu toe nooit geschaad."