Heras

Voor een bedrijf dat vooral bekend is om zijn (bouw)hekwerken, lijkt IT in eerste instantie geen sleutelrol te spelen. Voor HERAS Mobile Fencing doet het dat weldegelijk. Want naast fysieke hekken, levert het bedrijf complete beveiligingsoplossingen. In de Benelux is dit zelfs core business. Voor betrouwbare beveiliging is een goede IT-infrastructuur essentieel – downtime is geen optie. Om dit te garanderen, schakelde HERAS Mobile Fencing Proserve in.

Arjan Eekel, Teamleader Logistics bij HERAS Mobile Fencing & Security:“Met de oplossing van Proserve zijn we in staat om onze klanten nog meer beveiliging te bieden.”

Achtergrond

HERAS Mobile Fencing & Security levert onder andere complete oplossingen voor tijdelijke beveiliging van bouwlocaties in Nederland en België. Naast fysieke bouwhekken kan zo’n oplossing, afhankelijk van de wensen van de klant, uitgebreid worden met een detectiedienst in de vorm van cameratoezicht en elektronische beveiliging op basis van sensoren. Zo’n oplossing bestaat uit twee onderdelen. Eekel: “Om ongeoorloofde toegang op de bouwplaats te voorkomen, plaatsen we sensoren. Deze staan in verbinding met een op de bouwlocatie aangesloten basisstation, dat op zijn beurt weer een netwerkverbinding heeft met de applicatieomgeving. Op die omgeving draait software die detectiemeldingen analyseert. Bij alarm geeft dit programma direct een melding door aan de meldkamer en de klant.”

Veilig en beschikbaar

Om continu beveiliging te kunnen leveren, is het zaak dat die applicatieomgeving te allen tijde beschikbaar is. Want een beveiligingssysteem dat niet 24x7 werkt, is per definitie niet veilig. De beveiligingsoplossingen van HERAS Mobile Fencing moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet de IT-infrastructuur waarover camerabeelden en sensordata getransporteerd worden, veilig zijn. Ten tweede moet die infrastructuur altijd beschikbaar zijn. Eekel: “In de oude situatie beschikten we over een omgeving bij Signet, een zusterorganisatie van Proserve. Samen met Proserve zijn we op zoek gegaan naar een oplossing die voldoet aan de nieuwe eisen die we hadden opgesteld.”

Proserve ontwierp een passende oplossing: een gevirtualiseerde omgeving die alle sensoren verbindt en die 24x7 online kan zijn zodat er altijd een directe doorschakeling is te maken naar de meldkamer. Eekel: “De eerste fase van de overstap was het herschrijven van ons programma dat op de oude omgeving draaide. Dat hebben we een aantal weken als back-up laten draaien op de nieuwe applicatieomgeving, met een beveiligde verbinding. Toen dat goed ging, waren we klaar om daadwerkelijk over te stappen.”

Tijdens de overgang zorgde HERAS Mobile Fencing er steeds voor dat een medewerker ter plekke was om de verbinding om te zetten naar de nieuwe omgeving. Eekel: “Dat combineerden we met andere werkzaamheden die we op een bepaalde locatie moesten uitvoeren, zoals serveronderhoud. We hebben het voor elkaar gekregen om alle 45 locaties, verspreid over Nederland en België, binnen twee weken te implementeren.”

Volledig ontzorgd

Eekel is vooral tevreden met de oplossing van Proserve omdat HERAS Mobile Fencing op deze manier geen omkijken meer heeft naar de beschikbaarheid. “De oplossing van Proserve is betrouwbaar, we kunnen er altijd van op aan. Onze klanten merken niets van de overgang, maar profiteren ondertussen wel van gegarandeerde beschikbaarheid. Daarnaast zijn de communicatie en de samenwerking tussen Proserve en de meldkamer goed. De meldkamer krijgt meldingen binnen van onze server bij Proserve en stuurt daar de politie mee aan. Het is dus zaak dat dat nauwkeurig gebeurt. Met deze volledig managed oplossing, inclusief patching, updates, caching en back-up door Proserve, zijn we dan ook volledig ontzorgd.”

HERAS Mobile Fencing heeft als doel om marktleider binnen de Benelux te zijn en te blijven. Ze wil dat bewerkstelligen door klanten een hoge servicegraad te bieden en betrouwbaarheid te garanderen. Proserve is ondersteunend aan deze doelstelling. Eekel: “Wij leveren de middelen en software om beveiliging te bieden. Met deze oplossing zijn we in staat om onze klanten nóg meer beveiliging te bieden.”

Neem voor meer informatie over deze case contact op 
met Pascal Schut, Sales Director, via pschut@proserve.nl