Maatwerk applicaties | Oplossingen

Maatwerk applicaties

"Door de intense samenwerking en regelmatige evaluatie ontzorgt proserve ons, zodat wij onze doelen kunnen bereiken." Richard Mol, CEO Focum

Focum is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het inzetten van data in creditmanagement en marketingprocessen. Voor haar klanten verrijken zij databases met de juiste informatie zoals risicoprofielen, adressen, telefoonnummers, geboortedata etc. Ook brengen zij de betalingsrisico’s die een bedrijf loopt in kaart en geven zij de juiste behandeladviezen. Dit kan variëren van het inzetten van kredietwaardigheidtoetsen tot het uiteindelijk overnemen van de risico’s. Dit alles kan volledig geautomatiseerd, via batchprocessen of webservices, online en realtime plaatsvinden. proserve verzorgt de volledige hosting van de diverse applicaties en websites van Focum.

Focum geeft aan webshops online en realtime adviezen over het risico van betaling achteraf door consumenten. Hiervoor gebruiken zij een kredietwaardigheidtoets of het product GarantieCheque. Hierbij wordt bij non-betaling op een door Focum goedgekeurde order 100% van de hoofdsom uitbetaalt tegen een aantrekkelijke premie. Zo wordt het voor webshops mogelijk om zonder risico betaling achteraf aan te bieden aan consumenten. Een aantoonbaar goed risicobeheer geeft bedrijven veelal meer mogelijkheden om de bedrijfsvoering en toekomstige groei goed te kunnen financieren.

Focum ondersteunt bedrijven ook met informatie en kennis bij oninbaar gebleken incassoportefeuilles en kan het hele incassoproces uit handen nemen of ondersteunen bij de verkoop van vorderingen. Focum ziet het inzetten van data dan ook niet als een kostenpost maar als middel tot het verlagen van de kosten, het verhogen van omzet en dus het verbeteren van het bedrijfsresultaat. De klanten van Focum zijn marktleiders in onder andere de online wereld, telecom, verzekeringen en bancaire sector.

Meedenkend vermogen
Meedenken in oplossingen is de kracht van Focum. Denken vanuit mogelijkheden en samen innoveren, dat is waar zij voor staan. Richard Mol, directeur en mede-eigenaar van Focum, geeft aan: “Dit meedenkend vermogen herkennen wij ook in proserve. Na een uitgebreid intakegesprek zijn wij proactief voorzien van technisch advies over de inrichting van een nieuwe hostingomgeving voor onze applicaties en websites. Deze bestaat uit een combinatie van dedicated en virtuele servers, voorzien van loadbalancing en MySQL clustering. Naar het beheer van de omgeving hebben wij geen omkijken: de updates, back-ups en monitoring worden allemaal door proserve geregeld. Door de intense samenwerking en regelmatige evaluatie ontzorgt proserve ons zodat wij onze doelen kunnen bereiken.


Producten bij deze oplossing 

Dedicated servers
Is internet cruciaal voor uw bedrijfsvoering? Kies voor een snelle en veilige dedicated server. proserve draagt bovendien zorg voor de aanschaf, financiering en plaatsing van de server(s) in onze veilige serverruimte. 
Lees verder

Virtuele servers
U wilt veilige en flexibele oplossingen voor al uw hosting activiteiten? Met VMware virtualisatie kan de capaciteit van uw virtuele server snel worden uitgebreid. Ook over de veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken. 
Lees verder

Software updates
Wilt u volop genieten van veilig en snel internet? Zonder de zorgen van complexe technische activiteiten? De experts van proserve houden met hun branchekennis uw server(s) altijd up to date. 
Lees verder

Server back-ups
Uw bedrijfskritische gegevens ook via server back-up van proserve automatisch en veilig extern opslaan? Met Server back-up van proserve wordt de informatie op uw server(s) dagelijks opgeslagen.
Lees verder

Server monitoring
Uw server(s) ook continu laten monitoren en controleren? En genieten van optimaal online zaken doen? Met Server monitoring van proserve blijft eventuele downtime tot een absoluut minimum beperkt!
Lees verder